Još nekoliko dana do kraja glasanja za Najpoželjnijeg poslodavca u BiH!

Kompanija Kolektiv i portal Posao.ba – vodeći portal za zapošljavanje u BiH, već trinaestu godinu zaredom organizuju najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima na području Bosne i Hercegovine

182
Najbolji poslodavac

Još četiri dana nas dijele do kraja najvećeg istraživanja o najpoželjnijim poslodavcima u BiH. Izaberite poslodavca koji po vašem mišljenju nudi najbolje uslove za rad i razvoj zaposlenih i učestvujte u kreiranju pozitivne atmosfere na tržištu rada naše zemlje.

Kompanija Kolektiv i portal Posao.ba – vodeći portal za zapošljavanje u BiH, već trinaestu godinu zaredom organizuju najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima na području Bosne i Hercegovine. Svečanoj ceremoniji ovog projekta od društvene koristi, proglašenja najpoželjnijih poslodavaca prethodi dvomjesečno online istraživanje, tokom kojeg svi posjetitelji portala www.posao.ba imaju priliku da glasaju za kompanije koje su po njihovom mišljenju najpoželjniji poslodavci u BiH. Istraživanje je otvoreno do 31. 3. 2019. godine, a učesnike istraživanja očekuju i jako vrijedne nagrade.

Priznanje za poslodavce koji zadržavaju radnike uz dobre uslove

Poslednje veliko istraživanje tržišta rada portala Posao.ba pokazuje trend povećanja potražnje za radnicima, od čak 41%, dok je broj radnih mjesta objavljen za inostranstvo povećan za 154%. Broj prijava za rad u inostranstvu iznosio je 11.289 i veći je za 98,5% u odnosu na  isti  period prošle godine kada je taj broj iznosio 5.686.

Najtraženije kategorije poslova za rad u inostranstvu bile su: građevinarstvo, turizam i ugostiteljstvo, elektrotehnika i mašinstvo, proizvodnja i zdravstvo. Alarmantne cifre, dok posljedice najviše pogađaju poslodavce u BiH. Cilj projekta Najpoželjniji poslodavac kao društveno odgovornog projekta je upravo da se kompanije dodatno motiviraju da nastave s dobrim praksama, te da kontinuirano rade na poboljšanju svojih odnosa prema zaposlenicima, vodeći se samo jednom parolom – sretan radnik, uspješna kompanija. Istraživanje o najpoželjnijem poslodavcu takođe nastoji unaprijediti i imidž privatnog sektora kao poslodavca, te podstaknuti nova zapošljavanja u privatnom sektoru.

“Najpoželjniji poslodavac“ – pozitivan trend koji se njeguje

Ipak, ono što je pozitivan trend koji je u porastu, jeste da poslodavci sve više pažnje posvećuju dobrom upravljanju ljudskim potencijalima te izgradnji brenda poslodavca kako bi privukli i zadržali ljude.

Medijski partneri Najpoželjnijeg poslodavca 2019. godine su Klix.ba, Akta.ba, Business Magazin i RSG radio.

A da li će se vaša kompanija ili poslodavac ove godine naći na listi najpoželjnijih? Učestvujte u anketi i saznajte!

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here