Važna poruka na Dan osoba sa Daunovim sindromom: Ne izostavljajte nas!

Kompanija m:tel je i ove godine podržala Centar „Dajte nam šansu-Zvjezdice“ iz Banje Luke, priključivši se i na ovaj način obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa Daunovim sindromom.

45
m:tel

Međunarodni dan posvećen osobama sa Daunovim sindromom, obilježava se 21. marta, a njegov cilj je buđenje svijesti o važnosti podrške ovim osobama, te potrebe za njihovom inkluzijom.

Snažna poruka

Tradicionalno, već osmu godinu zaredom, ovaj Međunarodni dan obilježio je i Centar „Dajte nam šansu-Zvjezdice“ iz Banje Luke. U Banskom dvoru predstavila su se djeca i mladi sa Daunovim sindromom, ali i svim ostalim poteškoćama, a kroz bogat kulturno-umjetnički program. Poruka koju su organizatori manifestacije željeli da pošalju ovogodišnjim motom „Ne izostavljajte nas!“, jeste upravo da kultura pripada i osobama sa Daunovim sindromom, kao i pravo na školovanje, zaposlenje i sport.

Ove godine ambasadorka manifestacije je bila Emilija Boškić, a večer su svojim nastupima uljepšali i Luka Davidović, djeca iz JU Centar “Zaštiti me”, Vokalnog ateljea „MaMa Vox“, Plesnog studija „City Jazz“, KUD „Čajavec“, kao i prijatelji iz Udruženja roditelja „Duga“. Posjetioci manifestacije su imali priliku da vide i premijeru videa koji je Centar radio u saradnji sa RTRS-om.

Buđenje svijesti

Kompanija m:tel je dugogodišnji prijatelj Centra,  te je i ovoga puta pružila podršku realizaciji ove manifestacije. Kako se navodi iz kompanije, m:tel se trudi da konstantno ukazuje na potrebu buđenja svijesti o važnosti podrške osobama sa Daunovim sindromom.

„Ovakva prijateljstva nas čine ponosnim upravo zato što cilj rada Centra podrazumijeva dobrobit za sve one koji zaslužuju podršku cijelog društva i jednak tretman u zajednici. Zahvalni smo Centru ’Dajte nam šansu-Zvjezdice’, što nas je učinio dijelom ovog važnog dana i ove važne misije!“, poručili su iz m:tel-a.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here