PETI PORSCHE COFFEE FEST ZADOVOLJIO UKUS NAJIZBIRLJIVIJIH POZNAVAOCA KAFE IZ REGIONA

Na najvećem festivalu kafe, čaja, čokolade i prateće opreme u regionu 5. Porsche Coffee Fest-u, održanom u Sarajevu, predstavljeno je 30 izlagača

250

Na najvećem festivalu kafe, čaja, čokolade i prateće opreme u regionu 5. Porsche Coffee Fest-u, održanom u Sarajevu, predstavljeno je 30 izlagača i promovisana umjetnost pravljenja savršene kafe u okviru takmičenja Sarajevo Latte Art Challenge.

Dodijeljene nagrade

“Ponosni smo što smo zahvaljujući partnerima i sponzorima po peti put uspjeli pokazati najnovije trendove u proizvodnji kafe, kao i dodijeliti nagrade za najuspješnije u ovoj branši “, izjavio je direktor festivala Dejan Radović.

U radionicama i degustacijama uživali su brojni građani, koji su se uvjerili da je Sarajevo grad u kojem se popije najviše kafe u regionu. Izlagači iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i Evrope zahvalni su na uspješnoj organizaciji festivala na kojem, kako kažu, dobiju širu mogućnost prezentiranja svojih proizvoda i ostvarivanje saradnje sa najboljim kompanijama, ugostiteljima i hotelijerima.

Na Porsche Sarajevo Coffee Fest-u upriličeno je najveće internacionalno takmičenje barista u regionu Sarajevo Latte Art Challenge, na kojem se 25 barista iz zemalja regiona i Kipra takmičilo u dvije kategorije – klasično crtanje mlijekom po kafi u tehnici free pour i takozvana latte art mega, gdje se gledao način serviranja, prezentacija i dekoracija.

Za veliki doprinos u organizaciji i promociji ovog festivala i takmičenja zahvalnice su dodijenje između ostalog Timuru Kahroviću koji je ujedno i organizator Sarajevo Latte Art Challenge-a kao i sudija Zoranu Trkulji, Vukoti Kaziću, Davidu Nišiću i Denisu Memiću.

Pobjednik takmičenja je Sanin Kadić. Prvo mjesto za Bosnu i Hercegovinu i drugo ukupno osvojio je Semir Mustafi. Treće mjesto ukupno pripalo je Tomislavu Iks Staničiću.
Najuspješnija žena na takmičenju proglašena je Pina, koja je osvojila i drugo mjesto za BiH, a treće mjesto za BiH pripalo je Laili Mušić. Najšarmantniji takmičar je Igor Nuždić.

U okviru druge kategorije specijalnu nagradu za najbolji dizajn, vaučer od 500 eura, dodijelio je dizajner i partner projekta Adnan Memić i to Nikoli Ivanoviću.
Također, specijalna nagrada OZ bartening dodijeljena je Adnanu Mušiću.
Takmičare je ocijenjivao stručni žiri u sastavu: Denis Memić iz BiH, Zoran Trhulja iz Hrvatske, Vukota Kazić iz Crne Gore i David Nišić iz Srbije.

Nagradni fond obezbijedili su hotel Termag Jahorina, Orbico beauty,Bosch,eskluzivni distributer satova Watch Line dodijelio je sat brenda Bulova, dok je ComTrade za jednog od najuspješnijih barista obezbijedio mobilni aparat Tesla.
Ove godine generalni sponzor festivala bio je Porsche Sarajevo, koji je posjetiteljima predstavio kompletnu gamu Volkswagen privrednih vozila.

Također, organizaciju su podržali Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i BH Pošta.
Organizatori festivala izrazili su zahvalnost medijskim partnerima Face TV, Klix.ba , TV 1, Oslobođenje, radio Antena Sarajevo, Mix radio i drugim medijima koji su prenosili dvodnevna dešavanja sa 5. Porsche Coffee Fest-a koji se održao u dvorani My Face na Vilsonom šetalištu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here