Ponovo počela proizvodnja Nutelle

Ova italijanska grupacija, koja u fabrici u Normandiji proizvede jednu trećinu svih tegli Nutelle koje se prodaju širom svijeta, navela je da su provedene provjere u tom pogonu otklonile sve sumnje

68
Ferrero Nutella

Kompanija “Ferrero” ponovo je pokrenula proizvodnju u najvećoj svjetskog fabrici Nutelle u Normandiji nakon nkoliko dana obustave rada zbog sumnji vezanih za kvalitet proizvoda, objavljeno je na internet stranici italijanskog konditorskog diva.

Provjere u pogonu

Ova italijanska grupacija, koja u fabrici u Normandiji proizvede jednu trećinu svih tegli Nutelle koje se prodaju širom svijeta, navela je da su provedene provjere u tom pogonu otklonile sve sumnje, javlja agencija Reuters.

Ferrero”, matična kompanija Nutelle, odlučio je ranije obustaviti proizvodnju u fabrici u sjevernoj Francuskoj nakon što se u procesu mljevenja i pečenja posumnjalo u kvalitet lješnika koji su sastavni dio namaza Nutella i Kinder Bueno čokoladnih štanglica.

Puni kapacitet

“Provedenim kontrolama je utvrđeno da nijedan gotov proizvod koji se skladišti u fabrici nije bio ni rizičan po zdravlje niti slabijeg kvaliteta za naše potrošače”, poručili su iz “Ferrera”, dodajući da ponovo rade sa 100 posto kapaciteta.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here