Hercegovački poduzetnik Ćorić kupio hotele Maestral u Dubrovniku za 20 miliona eura

Ugovor o prodaji i prijenosu 68,94 posto dionica na Ćorićevu firmu PND Strategija potpisali su ministar državne imovine Hrvatske Goran Marić, direktor CERP-a Milan Plečaš i direktorica PND Strategije Matea Mateković

277
Danko Ćorić Hoteli Maestral

Poduzetnik Danko Ćorić, u javnosti poznat kao “hrvatski kralj kockarnica” novi je vlasnik dubrovačkih Hotela Maestral. Ćorić je, kako su ranije pisali hrvatski mediji, rođeni Širokobriježanin.

Potpisivanje ugovora

Ugovor o prodaji i prijenosu 68,94 posto dionica na Ćorićevu firmu PND Strategija potpisali su ministar državne imovine Hrvatske Goran Marić, direktor CERP-a Milan Plečaš i direktorica PND Strategije Matea Mateković.

Ugovor je vrijedan 153,5 miliona kuna ili oko 20 miliona eura. Prilikom potpisivanja ugovora, ministar Marić je rekao:

„Ovo je veliki uspjeh, nakon osam neuspjelih natječaja i devetog kruga, konačno je proces uspješno završio. Upravno vijeće CERP-a donijelo je odluku o prihvaćanju najpovoljnije ponude i time je završila privatizacija posljednjeg hotelskog kompleksa u Republici Hrvatskoj. U posljednja tri natječaja hotelsko – turističkog sektora u državni proračun osigurali smo oko 600 milijuna kuna i više od 2,5 milijarde kuna investicija. Očekujemo da kupac što prije pristupi poslovnim planovima ulaganja i podizanja na što višu razinu kategorizacije hotela jer je nedopustivo da Dubrovnik ima hotele sa jednom ili dvije zvjezdice.“

Bolja pozicija

Mateković je zahvalila ministru Mariću na saradnji i dodala:

„Naši planovi su što prije krenuti sa realizacijom projekta jer smatramo da hoteli Maestral zaslužuju imati puno bolju poziciju nego što je imaju u ovome trenutku. U najkraćem roku ćemo preuzeti poslovnu dokumentaciju i krenuti sa pripremom hotela za nadolazeću turističku sezonu”.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here