Neum domaćin manifestacije maslinara i uljara

U Splitu će se tokom januara i februara 2019. održati ocjenjivanja proizvoda - maslinovih ulja i proizvoda od masline, a početkom marta bit će organiziran Gospodarski forum o maslinarstvu i uljarstvu

88
Noćnjak 2019

Tradicionalna međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2019. Bitće održana od 21. do 24. marta u hotelu Grand u Neumu, a uključuje sajam maslinarstva i uljarstva, naučno-stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda, te organizirani studijski obilazak uz praktično maslinarstvo u masliniku.

Dvije države

Noćnjak se po prvi put održava na teritoriju dvije države, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a plod je to dugogodišnje poslovne saradnje Zadružnog saveza Dalmacije i Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar, kao i kontakata i iskazane želje inozemnih maslinara i uljara.

Splitu će se tokom januara i februara 2019. održati ocjenjivanja proizvoda – maslinovih ulja i proizvoda od masline, a početkom marta bit će organiziran Gospodarski forum o maslinarstvu i uljarstvu i medijska konferencija, u okviru kojih će se vršiti promocija i degustacija proizvoda dostavljenih na ocjenjivanje.

Dostava uzoraka

Početkom decembra protekle godine započela je dostava uzoraka maslinovog ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i takmičenje u okviru ovogodišnjeg Noćnjaka, saopćio je Federalni agromediteranski zavod Mostar.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here