Kanton Sarajevo: Boračka populacija uskraćena za besplatan prijevoz na linijama Centrotransa

Ugovor potpisan samo sa KJKP Gras, što predstavlja jasnu diskriminaciju drugog prijevoznika koji vrši javni gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo, u ovom slučaju Centrotransa

159
Centrotrans

Povodom informacije da su ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko i v.d. generalni direktor KJKP “Gras” Avdo Vatrić potpisali Ugovor o finansiranju troškova javnog gradskog prijevoza ratnih vojnih invalida, članova porodica šehida i poginulih boraca, te dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja u Kantonu Sarajevo od 1. 1. do 31. 3. 2019. godine, kompanija Centrotrans uputila je dopis premijeru Kantona Sarajevo i Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo u kojem se traži potpisivanje Ugovora o besplatnom prijevozu članova boračke populacije.

Dio linija

Naime, u saopćenju Centrotransa stoji kako je ugovor potpisan samo sa KJKP Gras, što predstavlja jasnu diskriminaciju drugog prijevoznika koji vrši javni gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo, u ovom slučaju Centrotransa.

„Javnosti je poznato da dio autobuskih i minibuskih linija u Kantonu Sarajevo obavlja isključivo Centrotrans, a jedan dio linija KJKP Gras i Centrotrans. Samim tim, navedeni Ugovor o besplatnom prijevozu odražava neravnopravan položaj dvije kompanije što rezultira diskriminacijom, ne samo Centrotransa kao prijevoznika, već i članova boračke populacije koji će biti uskraćeni za besplatan prijevoz na linijama Centrotransa“, stoji u saopćenju.

Hitan sastranak

Uprava Centrotransa zatražila je hitan sastanak sa nadležnim institucijama, na kojem bi bila razmatrana problematika potpisanog Ugovora i moguća rješenja.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here