Kako birati odjeću za razgovor za posao

Za muškarce situacija se na prvi pogled čini mnogo jednostavnijom, jer su odijelo i kravata često jedina prihvatljiva opcija

173

Kako se obući prilikom odlaska na razgovor za posao ili važan poslovni sastanak pitanje je koje postavlja većina poslovnih osoba, ali i onih koji to žele postati. Prvi utisak može biti od velike važnosti, a odjeća kao presudna vizuelna komponenta može poslodavcu poslati jasne signale o ličnosti.

Žene još često biraju poslovni kostim, iako je taj stil izašao iz mode još tokom devedesetih godina prošlog stoljeća, te ih je većina žena prestala kupovati. No, postoji i moderni pristup nošenju kostima.

Jedna od ideja je da sako otkopčate, a ispod njega ne morate uvijek nositi košulju. Moderna majica može biti odličan izbor.

Poluduga haljina jedan je od modnih hitova ove godine. Ženstvena je, ali ne i previše izazovna, što je čini savršenim izborom za poslovni sastanak ili prilikom intervjua za posao.

Za muškarce situacija se na prvi pogled čini mnogo jednostavnijom, jer su odijelo i kravata često jedina prihvatljiva opcija.
Ipak, jake boje ili ekstravagantna modna rješenja nikako nisu preporučljiva. Možda klasičan pristup odijevanju neće učiniti vašu pojavu upečatljivom, ali bi vam vrlo lako mogao donijeti željeno radno mjesto ili sklapanje posla.

No, sve je više kompanija gdje se stil odijevanja može opisati kao ležeran ili svakodnevan. Ono što je tada važno je pokušati stvoriti balans između opuštenog izgleda i onog koji ulijeva pouzdanje. Neuredna brada ili zgužvana majica će tako stvoriti sliku o vama kako ste nemarni, a klasično odijevanje, kako se ne uklapate u ovakvu sredinu.

Elegantna sportska i jakna ili kaput u kombinaciji s košuljom dugih rukava trebali bi biti dobar izbor za takve situacije.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here