Samsung Galaxy Watch – Staro ime s novim funkcionalnostima

Samsung Galaxy Watch - jedan je od najfinijih smartwatches koje možete kupiti danas zahvaljujući svom ugodnom dizajnu, kohezivnom korisničkom interfejsu i, što je najvažnije, četvorodnevnom trajanju baterije

262

Galaxy Watch je Samsungov najsavremeniji pametni sat, zahvaljujući korisnim funkcionalnostima kao što je praćenje fitnessa i četverodnevno trajanje baterije – ako se odlučite za veću veličinu od 46 milimetara koju bismo i preporučili. Sve to je upakirano unutar sofisticiranog izgleda kružnog srebrnog i crnog smartwatcha koji ima rotirajući okvir za navigaciju bez napora.

Budite oprezni, nedostaju aplikacije trećih strana, a podrška za iOS ograničena je ako upotrebljavate iPhone. Sat će biti od najveće koristi uz uparivanje sa Samsung uređajima.

Samsung Galaxy Watch – jedan je od najfinijih smartwatches koje možete kupiti danas zahvaljujući svom ugodnom dizajnu, kohezivnom korisničkom interfejsu i, što je najvažnije, četvorodnevnom trajanju baterije. Galaxy Watch izgleda i osjeća se kao vrhunski ručni sat, sa kružnim kućištem od nehrđajućeg čelika i dekorativnim okvirom.

Elegantan je i funkcionalan jer, kao i prethodni Gear S3, maska se rotira za kretanje kroz različite menije na ekranu. Ovo je najekonomičniji način za navigaciju pametnim satom. Vaši prsti neće prikrivati mali ekran osjetljiv na dodir (problem sa bilo kojim smartwatchom), a rotirajuća maska isključiva je ideja za Samsung satove.

Otkrili smo da je Galaxy Watch baterija trajala četiri dana sa normalnom upotrebom tokom naše tri sedmice testiranja. Provjeravali smo poruke, preuzeli konstantna obavještenja, pratili treninge. Velika razlika između Galaxy Watcha i Gear S3, pored dodatnog dana baterije, je to što je više usmjeren na fitness, zahvaljujući dodatnim senzorima i obnovljenoj aplikaciji Samsung Health. Automatski otkriva šest (uvećanih) 39 vježbi – i još uvijek vam pomaže kada ste previše sjedeći i ima prilično precizan tracker za spavanje.

Također je sada vodootporan do 50 metara dubine, što odgovara Gear S3 Sport 5ATM rejtingu u dizajnu za odrasle.

Galaxy Watch naslijedio je probleme iz prethodnih Gear satova, loše je skoro sve vezano za softver. Samsungove osnovne aplikacije su sjajne, sigurno, ali u Galaxy Apps prodavnici nema kritične aplikacije nezavisnih proizvođača, naročito Google Maps, Facebook Messenger i WhatsApp.

Bixbyov govorni asistent je ovdje, ali nije ništa bolje od S Voice u razumijevanju, a Samsung Pay ne koristi Magnetic Secure Transmission (MST) uprkos činjenici da ga je Gear S3 uradio. To je iterativno ažuriranje, koje dodaju softver za fitnes, nove senzore i dodatnu hidroizolaciju do svega što nam se dopalo u Gear Sportu prošle godine i Gear S3 prije toga. To je sofisticirani pametni sat u dvije veličine, što je odlično za nošenje za obavještenja i vježbe – ako ne želite najbolji Garmin sat za superozbiljno praćenje fitnessa.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here