Grad Sarajevo će i ove godine biti novogodišnji centar regije zapadnog Balkana, poručeno je danas na konferenciji za novinare koja je održana u Palači Dverce u Zagrebu.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka zajedno sa domaćinom gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem te regionalnom zvijezdom Hari Mata Harijem, promovirao je glavni grad BiH kao mjesto najbolje novogodišnje zabave na otvorenom u cijeloj regiji.

U prisustvu bh. ambasadorice u Hrvatskoj Renate Paškalj predstavljen je ovogodišnji program na otvorenom. Nastup Hari Mata Harija će biti vrhunac trodnevnog programa, u kojem će pored mladih muzičara grupe MuzikArt, učestvovati i Bombaj Štampa.

“Sarajevo otvara svoja vrata regiji. Pripremamo spektakularan i bogat program. Odlučili smo našu promotivnu kampanju u regiji početi ovdje u Zagrebu, gdje se osjećamo posebno dobrodošli. Zahvalan sam svom kolegi gradonačelniku Bandiću što nam je danas pružio podršku. Ovo potvrđuje izuzetno dobre prijateljske odnose dvije metropole”, rekao je Skaka.

Bandić je kazao da se u Sarajevu osjeća kao kod kuće.

“Ljudi u Sarajevo znaju napraviti atmosferu, znaju napraviti da tako kažem najbolji dernek. Tako je bilo i ranije, a uvjeren sam da će tako biti i ubuduće. Drago mi je da su Bosanci i Hercegovci drugi najbrojniji gosti na zagrebačkom adventu, te da svi imamo koristi od učvršćivanja veza. Mi smo upućeni jedni na druge”, rekao je Bandić.

Hari Mata Hari je kazao da je ovaj koncert svojevrsna kruna njegove karijere, te je obećao veliki koncert sa njegovim poznatim hitovima.

“I sam ovdje kao kod kuće i zato pozivam sve da dođu u Sarajevo i osjete tu nezaboravnu atmosferu”, poručio je Hari Mata Hari.

Grad Sarajevo zajedno sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo je ove godine pokrenuo promotivnu turneju u gradovima regije s ciljem predstavljanja turističke ponude glavnog grada BiH, te posebno novogodišnjeg slavlja na otvorenom, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću gradonačelnika Sarajeva.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here