Mary Barra postala je prva žena imenovana za glavnog izvršnog direktora glavnog proizvođača automobila kada je preuzela odgovornost za General Motors još 2013. godine. Mary je jedna od malobrojnih žena-poduzetnica koja se nalazi na rukovodećoj poziciji kada je upitanju autoindustrija, jer je uglavnom okružena muškarcima koji su u ovom sektoru proizvodnje na vodećim položajima.

General Motors je imenovao Dhivya Suryadevara kao svog novog CFO-a, dok se tadašnji CFO Chuck Stevens spremao povući sa ove pozicije. Međutim Suryadevara je došao na poziciju već 1. septembra prije nego što je Stevens odlučio da se povuće sa ove pozicije, a čiji je odlazak najavljen 1. marta iduće godine. No, najbolji dio promijena koje su se desile GM posljednjih godina, jeste dolazak Mary Barra i njeno imenovanje za predsjednicu.

Od jula prošle godine Barra je bila potpredsjednik GM korporativnih finansija, a u oktobru kako je najavljeno, Mary će se naći na Forbesov listi najuspješnijih ljudi nominovanih kao uspješnih poduzetnika ispod 40 godina starosti “40 ispod 40”.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here