Tuzlanska so uskoro i u Indoneziji

Kompanija Bawazir Group planira da uveze oko 17.500 tona soli iz Tuzle u Indoneziju u vrijednosti od 28 miliona eura.

1760

Kompanija Bawazir Group planira da uveze oko 17.500 tona soli iz Tuzle u Indoneziju u vrijednosti od 28 miliona eura, što će biti dobra poslovna, trgovinska saradnja  za obje zemlje, rekla je u intervjuu za Fenu ambasadorica Republike Indonezije u BiH  Amelia Ahcmad Yani.

Početkom aprila  ambasadorica je  posjetila  Solanu Tuzla. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima buduće saradnje sve u cilju povećanja vanjskotrgovinske razmjene između Republike Indonezije i Bosne i Hercegovine.

„Posjetila sam Solanu u Tuzli. Za mene je to nevjerovatno da grad Tuzla nema more ali ima izobilje soli ispod zemlje. So je čista i izvorna sa visokom kvalitetom,“  rekla je ambasadorica Amelia Achmad Yani.

Za bh. brand- Tuzlanska so ovo je  drugi značajan iskorak na strana tržišta u ovoj godini. U maju ove godine krenuo je izvoz Tuzlanske soli u Katar. Izvoz je realiziran pod vlastitim brendom u prepoznatljivom pakovanju sa adaptacijama specijalno rađenim za tržište Katara na arapskom i engleskom jeziku. Tuzanska so može se naći na policama 80 trgovina u Kataru.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here