Delegacije članova THIQAH – poslovnog foruma IDB-a (Islamic Development Bank – IDB Group Business Forum), zatim delegacije VIP klijenata ADIB-a (Abu Dhabi Islamic Bank) – najvećih depozitara ove banke, koje su inače osnivači BBI banke, potvrdile su dolazak i učešće na Sarajevo Business Forum 2018, kako bi se upoznali sa mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i cijeli region na konferenciji koja će se održati 25.i 26. aprila u glavnom gradu BiH. Riječ je o utjecajnim poslovnim ljudima iz zemalja Zaljeva koji su zainteresirani za ulaganje u BiH.

Članovi IDB-ovog i ADIB-ovog poslovnog kluba su ugledni biznismeni koji se nalaze na listi najbogatijih ljudi u arapskom svijetu. IDB i ADIB su osnivači BBI banke i na ovogodišnji SBF pozvali su svoje VIP klijente kako bi im predstavili potencijale BiH. Poseban akecanat  tokom posjete uglednih gostiju bit će na uspostavljanju direktne saradnje na polju investiranja u BiH i regiona između VIP klijenata poslovnih klubova ADIB-a i IDB-a,  VIP kluba  i odjeljenja za investicije BBI banke i domaćih privrednika i vlasnika projekata. Planirano je da BBI banka upravlja investicionim portfoliom VIP klijenata ADIB-a i IDB-a u poslovima investiranja u BiH i region.

Inače, članovi ADIB-ovog poslovog kluba mogu biti samo najutjecajniji vlasnici najvećih kompanija iz ovog dijela svijeta.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here