Sa prvim danom proljeća otvoren je i IV Coffee Fest Sarajevo, veliki broj obožavatelja, ugostitelja, barmena koji su posjetili festival mogli su uživati u raznim okusima kafe, čaja i čokolade za šta su se pobrinuli odlični baristi na štandovima izlagača. Coffee Fest Sarajevo predstavio je do sada najveći broj izlagača svjetski poznatih brendova kao i kompanija iz naše zemlje i regiona za kafu i čajeve kao i kućne i profesionalne kafe aparate i automate.

Izlagači su priredili radionice i degustacije gdje su mnogi posjetioci mogli dobiti više informacija o načinu pripreme kafe, njenom značaju u današnjem društvu kao i latte art-u. Pored raznih okusa kafe mnogi su uživali i u čokoladi, toplim čokoladama, osvježavajućim koktelima i ugodnoj festivalskoj atmosferi koja je trajala do 19 h.

Drugi dan festivala počinje u 12 h i predstavit će IV Latte Art Challenge Sarajevo koji zasigurno ove godine okuplja regionalnu reprezentaciju barista koji su se prijavili za takmičenje, ukupno 24 barista koji će se takmičiti za prestižnu nagrade, tri u ukupnom poretku, tri na državnom nivou i specijalna nagrada partnera Festivala. Takmičari se takmiče u dvije kategorije – Latte Art i Latte Art mega. Prva kategorija zahtjeva od takmičara da izvuku jedan od tri osnovna motiva: srce, rosetu ili tulip i da to nacrtaju na šoljici. Druga kategorija je kategorija gdje takmičari moraju pokazati maksimum svoje kreativnosti, pa tako mogu sami da odrede crtež, način serviranja i posuđe koje će koristiti.

Festival je otvoren još danas u terminu od 12:00 sati do 19:00 sati, a ulaz je besplatan.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here