Mama Slađana nije morala da bira između odgoja djece ili karijere, a evo šta ona kaže kako organizira svoj jedan radni dan.

„Biti mama je najljepša uloga u životu svake žene. Ja sam mama 13 -ogodišnjeg Uroša, osmogodišnje Une i najmlađeg Vuka (2,5 godine). Veoma sam ambiciozna i presretna sam što ne moram da biram između porodice i karijere. Naprotiv, posao je procvjetao upravo kada sam bila u drugom stanju sa svojim trećim djetetom. Radim posao Sales Leadera u Avon kompaniji i on mi je omugućio da gradim biznis iz svoga doma, igraonice, dok šetam svoju bebu…  Najviše sam ponosna na to što sam svoje dijete dojila dvije godina i radila.

Radni dan

Moja Avon priča započinje prije četiri godine, kada mi je prijateljica objasnila prednosti koje imaju članovi Avon kluba. Uz kafu i druženje sa prijateljima, vrlo lako sam skupila svoju prvu narudžbu.

Prvi parfem koji sam dobila kao poklon dobrodošlice i dalje čuvam, jer mi mnogo znači. Pored parfema ostvarila sam i popust, odnosno zaradu. Ubrzo od malog nesesera imam prepun kofer kozmetike.

Najviše me privuklo to što sam posao prilagodilia sebi. U sedmom mjesecu trudnoće ja sam se bukvalno zaposlila. Zahvaljujući Avonu, upoznala sam puno prijatelja, osnažila i ohrabrila mnogo žena da krenu mojim stopama.

Moj jedan radni dan počinje u šest sati. Starije dvoje djece budim, doručkuju i odlaze u školu. U međuvremenu suprug i ja pijemo jutarnju kafu, dogovaramo se o dnevnim obavezama i on odlazi na posao. Oko osam sati najmlađi sin se budi i on traži jutarnju dozu maženja. Doručak i kreće avantura s obavljanjem kućnih poslova. Popodnevno spavanje je u 13 sati i tada sam slobodna za svoj posao. Obično tada organizujem sastanke i sve što je vezano za obavljanje van kuće. Tada uskače baka servis, moja velika podrška. Vrijeme spavanja i ja tada volim da pročitam neku knjigu, ali ne čitam kao ranije, jer me brzo savlada san. Obožavam i da vozim bicikl i kada je lijepo vrijeme stavim najmlađe dijete u sjedište za bicikl i uživamo u vožnji.

Nije bajka

Suprug i ja trudimo se da bar jednom u godini imamo mini odmor za nas dvoje. Život sa troje djece je uzbudljiv i nikada ga ne bih mijenjala. Kako djeca rastu, tako i pomažu u svemu.

Danas sam presretna jer sam pored majke i domaćice postala uspješna poslovna žena. Imam jedan veliki tim, koji je moja druga porodica. Najviše se veselim skorašnjem putovanju u Veneciju, koje nam je omogućila naša kompanija.

Cilj i dalje imam. Kristalno jasan i znam da ga mogu ostvariti uz trud i rad. Nije ovo nikakva bajka, nego realnost. Samo je potrebno da budemo otvoreni prema novim idejama i ljudima koji nam nude priliku da zaradimo“.

I na kraju, mama Slađana ima poruku za sve žene: “Ako ne pokušaš, nikada nećeš ni saznati šta bi bilo da jesi..”

Više od 6 miliona Članova Kluba širom svijeta koriste Avonove pogodnosti, pa tako možete i vi. Više informacija o kompaniji Avon potražite na www.avon.ba.

IZVORBusiness Magazine/PROMO
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here