Na improvizovanom stadionu u Importanne centru u Sarajevu održana je press konferencija povodom potpisivanja sponzorskog ugovora između kompanije Milkos d.d. Sarajevo i dva najveća sarajevska kluba FK Sarajevo i FK Željezničar.

Tim povodom, u posebnoj sportskoj atmosferi, govorili su direktor kompanije Milkos d.d. Adin Fakić, predsjednik Uprave FK Sarajevo Alen Hujić, marketing menadžer FK Željezničar Emir Dobrača, prvotimac FK Željezničar Sinan Ramović, te kapiten FK Sarajevo Krste Velkoski.

FK Sarajevo i FK Željezničar su jedni od simbola i predstavnika Sarajeva i BiH. Jedan od simbola Sarajeva je i sarajevska mljekara Milkos sa tradicijom od 65 godina i veoma nam je drago da u okviru svojih mogućnosti možemo podržati naše klubove. Također, pružamo podršku i školama fudbala u našim najvećim klubovima i na taj način nastojimo pružiti podršku djeci i mladima. Kao domaća, sarajevska i bh. kompanija, i sami zapošljavamo mladi kadar iz srednjih škola u Sarajevu i sarajevskih fakulteta. Pružili smo priliku učenicima srednjih poljoprivrednih škola iz Sarajeva i Hadžića da obavljaju praksu u našim pogonima, a studenti Veterinarskog i Poljoprivrednog fakulteta isto rade u Milkosu i na farmi Spreča. Samim tim, nastavljamo raditi u skladu sa našim opredjeljenjem da su mladi najvažniji segment u zemlji i da treba raditi na njihovom uzdizanju kroz razne segmente kao što u ovom slučaju radimo kroz sport. Fudbalskim klubovima Sarajevo i Željezničar želimo puno uspjeha i odigranih utakmica, a uvijek mogu računati i na našu podršku“, izjavio je Adin Fakić, direktor kompanije Milkos.

Predstavnici FK Željezničar i FK Sarajevo su istakli kako je ovaj vid podrške domaćih kompanija jako bitan za dalje uspjehe domaćih klubova.

“Marketinška strategija kluba jeste da se vežemo uz najbolje i najpoznatije brendove. Milkos je lider u svojoj branši i zahvaljujući uspostavljenoj saradnji, pored podrške Akademiji FK Sarajevo, poznati bred Milkosa voda ELLA bit će službena voda FK Sarajevo. Zadovoljstvo nam je još veće obzirom da je riječ o domaćoj, sarajevskoj kompaniji, koja je pokazala svoju društvenu odgovornost, te predstavlja jako dobar primjer podrške sportu”, izjavio je Alen Hujić, predsjednik Uprave FK Sarajevo.

“Zadovoljstvo je ozvaničiti saradnju sa jednom od najuspješnijih domaćih kompanija, koja je svoj kvalitet u poslovanju potvrdila kako na domaćem, tako i na ino tržištu. Smatram da je klub pravi partner te da će navijači našeg kluba kupovinom proizvoda Milkos pokazati zahvalnost prema ovoj kompaniji”, kazao je Emir Dobrača, marketing menadžer FK Željezničar.

Prirodna izvorska voda Ella je oficijelna voda fudbalskih i košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine. Od prošle godine kompanija Milkos kroz saradnju sa Omladinskim pogonima FK Željezničar i FK Sarajevo podržava mlade nade bh. fudbala. Potpisivanjem današnjeg ugovora ta saradnja se nastavlja.

Također, kompanija Milkos sa svojom prirodnom izvorskom vodom Ella je podržala Program osnaživanja zdravlja žena u Bosni i Hercegovini, na način da je za kupovinu svake boce 0,33l, 0,5l i 1,5l, 10 posto sredstava donirano za pomoć osnaživanja zdravlja žena i borbi za rano otkrivanje karcinoma dojke. U 2017. godini je na ovaj način prikupljeno 28.000 KM.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here