Rješavanje statusnih pitanja Fudbalskog kluba Sarajevo bila su povod sastanka ministra Marija Nenadića i njegovog pomoćnika Hasana Zemanića sa generalnom direktoricom ovog kluba Sabinom Buljubašić i menadžerom njihove akademije Ismarom Hadžiosmanovićem.

“Svi sportski klubovi u Kantonu Sarajevo funkcioniraju kao udruženja građana, a što je direktna i isključiva nadležnost Ministarstva pravde i uprave KS”, pojasnio je ovom prilikom ministar Nenadić.

Predstavnici menadžmenta FK Sarajeva upoznali su prisutne o određenim poteškoćama s kojima se u svom radu susreću, jer su, kako su naveli, za ovaj klub podjednako zainteresirana strana fizička i pravna lica, a prema postojećim propisima koji uređuju funkcioniranje i rad udruženja u Kantonu Sarajevo to nije moguće.

Ministar Nenadić je dao određena rješenja koja bi mogla prevazići ove probleme, te su najavili da će u narednom periodu nastaviti razgovore o implementaciji važećeg zakona, a sve sa ciljem unapređenja njihovog statuta i akata koji uređuju funkcioniranje Fudbalskog kluba Sarajevo.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here