U poslovnom neboderu Končara obilježen je Dan Končara i 97. godišnjica ove kompanije.

Pod motom „najbolja investicija je investicija u ljude“ uručena je tradicionalna „Končareva nagrada“ najboljim studentima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Nagrada je ustanovljena u aprilu 2003. godine, a dodjeljuje se najuspješnijim studentima stručnih studija elektrotehnike, računarstva, informatike i mehatronike pojedinih studijskih godina Tehničkog veleučilišta Zagreb tokom posljednje akademske godine. Ove godine nagrađeno je deset studenata.

Povodom Dana Končara dodjeljuje se i donacija za obrazovne, kulturne, naučne i socijalne namjene. Ove godine donacija je uručena Matici hrvatskoj, kao podrška i pomoć u realizaciji projekta izdavanja edicije “Povijest Hrvata” u sedam knjiga. Projekt počiva na savremenim saznanjima, koncepcijskim i metodološkim dostignućima hrvatske historiografije i na nivou je sličnih projekata u historiografijama ostalih evropskih naroda.

Matica hrvatska jedna je od najstarijih hrvatskih kulturnih ustanova i među najvećim i najvažnijim izdavačima knjiga i časopisa u Hrvatskoj.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here