fena

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko danas je sa saradnicima posjetio Općinu Odžak i gradilište mosta Svilaj.

U Općini Odžak, općinski načelnik Jakov Ivanković je upoznao ministra Juska sa aktuelnim dešavanjima, sa posebnim naglaskom na ukupne pozitivne pokazatelje nakon početka radova na mostu Svilaj, plan izgradnje poslovne zone u blizini mosta, te veliko zanimanje investitora nakon početka radova.

Nakon sastanka, zajedno sa općinskim načelnikom Ivankovićem, ministar Jusko je obišao gradilište mosta Svilaj. Prilikom obilaska, voditeljica gradilišta je informirala da se radovi na izgradnji mosta izvode u skladu sa dinamičkim planom.

Krajem januara 2018. godine bit će realizirano nešto manje od 40 posto ukupnog projekta. Okončani su svi pripremni radovi, dok je dio radova na donjem ustroju mosta u potpunosti okončan. Kad je riječ o gornjem ustroju mosta, konstatirano je da je nabavljeno svih 5.300 tona čelika za koje je pripremljena dokumentacija.

Od nabavljenih 5.300 tona, u pozicije je izrezano 974 tone, od kojih je 256 tona dovršeno, odnosno sklopljeno u gotove elemente. Isporuka čelične konstrukcije na gradilište je započela 20. januara ove godine, a početkom februara 2018. očekuje se početak montaže čelične konstrukcije.

Zaključujući radnu posjetu, ministar Jusko je izrazio zadovoljstvo činjenicom da u ovom trenutku ne postoje naznake okolnosti koje bi mogle utjecati na dovršetak radova, planiran za 28. maj 2019. godine, saopćeno je iz Ministarstva komunikcija i prometa BiH.

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here