Restoran “4 sobe gospođe Safije” je, zajedno sa restoranom “Kovač” gost, domaćin i organizator Dana Sarajeva u Beogradu od 23-28.januara 2018. koji se održavaju u okviru projekta “Ljubav spaja, hrana takođe”.

Među poznatim ličnostima koji su uživali sinoć u restoranu Kovač našli su se: Andrija Milošević, Neda Ukraden, Zijah Sokolović, Raka Marić, Rambo Amadeus i mnogi drugi.

Vlasnik ovog renomiranog sarajevskog objekta, Amer Sinanović je prije nekoliko godina pokrenuo projekat koji ima za cilj da čari bh. kuhinje, muzike i neizostavnog druženja predstavi i van granica naše zemlje. Tako je i ovaj put Amer odabrao vrhunskog sarajevskog kuhara, Nihada Mameledžiju, koji je Beogradu predstavio najstarija tradicionalna jela iz Sarajeva.

Safija je oličenje svih onih divnih osobina koje su upisane u genetsko naslijeđe naših prostora, Sarajeva i cijele Bosne i Hercegovine. U njoj je duh davno utihnulih, a lijepih vremena kada se, povrh svega, cijenila dobrota, odmjerenost, otmjenost, maniri, gostoprimstvo, kultura, umjetnost, kada su podjednako važni bili i kvalitet hrane i način na koji je servirana i kojim se slijedom jede. Naš cilj je da upravo ovim posjetama i putovanjima upoznajemo ljude širom regiona sa tim lijepim običajima,” rekao je Sinanović.

IZVORSaopštenje ZPR Agencija
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here