Akta.ba

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić i direktor firme “Izgradnja” iz Teočaka Hajrudin Imširović potpisali su danas tri ugovora ukupne vrijednosti 232.359 KM.

Riječ je o ugovorima “Unapređenje uslova razvoja proizvodno-poslovne zone Kalesija grad, Ćetenište i Kalesijsko polje (izgradnja saobraćajnica i odvodnja otpadnih voda)” vrijednosti 146.481 KM, “Sanacija lokalnog puta i dijela uticajnog klizišta u naselju Jajići II faza” vrijednosti 65.520 KM i “Asfaltiranje lokalnih puteva (MZ Gojčin)” vrijednosti 20.358 KM.

Kada je u pitanju uređenje industrijske zone izvođač ima rok od 45 dana od dana uvođenja u posao za završetak radova, a za druga dva projekta 30, odnosno 15 dana.

Džafić je rekao da će projekti asfaltiranje u Gojčinu i uređenje klizišta u Jajićima biti od značajne pomoći stanovništvu tih naselja.

Prema riječima direktora Imširovića, radovi će početi čim to dozvole vremenski uvjeti, a sve će biti urađeno kako je predviđeno tenderskom dokumentacijom, saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Kalesija.

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here