fena

Prijemom za predstavnike medija, prijatelje Sarajeva i partnere projekta organizacije trodnevne proslave Nove godine, u Sarajevu je završena velika regionalna promocija zimskih turističkih potencijala našeg grada u regiji.

Domaćin prijema, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur izjavio je da je Sarajevo spremno da i ove godine bude novogodišnji i muzički centar regije, te da se u Sarajevu tokom novogodišnjih paznika očekuje više od 100.000 gostiju.

“U Sarajevu se prvi put organizuje trodnevni program u povodu dočeka Nove godine sa renomiranim muzičarima i to čak na tri lokacije u gradu, sa kojih ćemo poslati u svijet tri lijepe slike Sarajeva”, naveo je Muzur, ističući kako je ovo ujedno i prvi put da je organizovana tako velika i efektna promocija Sarajeva u regiji.

Prvu noć nove, 2018. godine obilježit će nastup sarajevskog benda Crvena jabuka, čiji je frontman Dražen Žerić Žera uputio posljednji poziv putnicima za Sarajevo uz stihove velikog hita “čekamo vas na starom mjestu, tamo gdje ljubav počinje!”

“Trodnevni doček Nove godine u Sarajevu odlična je prilika za naš grad koji će za ta tri dana biti ne centar regije, već centar svijeta, posebno, jer Sarajevo i mi imamo jednu posebnu emociju”,  kazao je Žera.

Radi što bolje promocije glavnog grada BiH Turistička zajednica KS omogućila je i besplatan boravak medijima iz regije u Sarajevu za vrijeme novogodišnjih praznika, te besplatan video link za živa javljanja sa ulica Sarajeva. Tako će se Visit Sarajevo Press centri nalaziti kod Katedrale, Vječne vatre i na Trgu BiH gdje će se i odvijati trodnevni program.

Trodnevni novogodišnji program počet će u subotu, 30. decembra 2017. koncertom diplomaca Muzičke akademije u Sarajevu okupljenih u filharmonijski sastav ispred sarajevske Katedrale uz piće dobrodošlice i ples. Nastupom Zdravka Čolića na Trgu BiH u novu, 2018. godinu, Sarajevo ulazi kao centar regije, a prvu novogodišnju noć Sarajlije i njihovi gosti pjevat će ispred Vječne vatre bezvremenske hitove Crvene jabuke.

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here