fena

Rezultati projekta nazvanog “Moj proizvod” prezentovani su danas u Sarajevu kroz predstavljanje specijalnog izdanja službenih novina Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH “Infokom”, koji je u potpunosti posvećen  projektu, a sa ciljem da uspješne poduzetničke priče budu putokaz za bolju BiH.

Voditeljica projekta “Moj proizvod” Selma Dandić kazala je da je kroz taj projekat, zajedno s VTKBiH i Udruženjem poslodavaca u FBiH, prezentovano više od 200 preduzeća.

Podsjetila je da se radi o projektu dnevnih novina “Dnevni list” koji je u suradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Udruženjem poslodavaca u FBiH, uz podršku prijatelja i sponzora, od 2015. godine prezentovao bolju i ljepšu stranu BiH. Cilj projekta je uticanje na svijest javnosti o bh. privrednom sektoru.

Predsjednik VTKBiH Bruno Bojić istaknuo je vrijednost tog projekta i naglasio da se nadovezuje na aktivnosti (promocije kroz sajamske manifestacije, okrugle stolove, posjete i izložbe) koje VTKBiH organizuje.

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK Nazif Nezirić kaže da je to ministarstvo prepoznalo važnost projekta “Moj proizvod” i finansijski ga podržalo. Smatra da projekat šalje poruku bh. građanima, posebno mladim ljudima, da se i u ovoj državi može uspješno raditi i živjeti od svoga rada, te će Ministarstvo nastaviti sa podrškom tom i sličnim projektima.

 

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here