wxyuaviationcom

Sarajevski aerdorom po svemu sudeći neće dostići brojku od milion opsluženih putnika ove godine, dok će Tuzlanski aerodrom premašiti brojku od 500.000.

Zaključno sa novembrom kroz Sarajevski aerodrom je ove godine prošlo 907.917 putnika, što je povećanje za 14,2 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Budući da bi za dostizanje milion putnika bilo potrebno da u decembru broj putnika bude veći od 90.000, takvo nešto je malo vjerovatno s obzirom da su takve mjesečne brojke karakteristične za ljetnu sezonu, ali ne i za zimske mjesece.

U novembru Sarajevski aerodrom zabilježio je 57.887 putnika, što znači da bi se uz sličan ili nešto veći promet u decembru mogao približiti brojci od milion putnika, ali je ne i dostići.

Tuzlanski aerodrom bilježi najimpresivnije rezulate na krilima drugog baznog aviona koji je niskocjenovni prijevoznik WizzAir uveo na ovom aerodromu.

Tuzlanski aerodrom je za 11 mjeseci zabilježio 494.846 putnika, što je povećanje za 74 posto u odnosu na isti period prošle godine.
U novembru je ovaj aerodrom opslužio 37.432 putnika, pa će brojku od 500.000 putnika u ovoj godini lako dostići i prestići.

Ostala dva aerodroma u Mostaru i Banja Luci, zaostaju prema broju putnika, ali se i tu očekuju promjene, posebno nakon što su dogovoreni letovi Eurowingsa sa Mostarskog aerodroma od proljeća naredne godine.

IZVORIndikator.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here