semberske.com

Vlada Republike Srpske razmatrala je Informaciju o saradnji na realizaciji projekta za izgradnju biorafinerije za proizvodnju celuloznog etanola na teritoriji Republike Srpske, sa Prijedlogom protokola i Prijedlogom rješenja.

U vezi sa ovom informacijom, Vlada je donijela Rješenje o davanju saglasnosti na Protokol o o saradnji na realizaciji projekta za izgradnju biorafinerije za proizvodnju celuloznog etanola na teritoriji Republike Srpske i ovlastila ministra industrije, energetike i rudarstva za potpisivanje Protokola.

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva zaprimilo je pismo namjere Timemedia  Višegrad i italijanske kompanije Goldwater SRL Latina, Italija, koje su zainteresovane za izgradnju biorafinerije za proizvodnju celuloznog etanola na teritoriji Republike Srpske.

Na sastanku održanom 23.oktobra 2017. godine prezentovan je projekat i iskazana namjera da se sačini protokol o saradnji nakon čega bi kompanije Timemedia Višegrad i italijanska kompanija Goldwater SRL Latina, Italija, krenule sa realizacijom projekta u smislu obezbjeđenja finansijskih i drugih sredstava i resursa, za izgradnju biorafinerije na teritoriji  Semberije, u kojoj prema procjenama ima resursa za proizvodnju ovog goriva.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here