poslovne

Formiranje Centra za poslovne kompetencije rezultat je projekta „Competence-NET”, koji je finansiran sredstvima EU, kroz program „Interreg-IPA CBC” i saradnje Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ukupan budžet je 670.000 eura, od čega EU finansira 85 posto, dok 15 sufinansiraju partneri na projektu.

Nosioci projekta su Razvojna agencija Žepče, općine Žepče, Stari Jankovci i Tovarnik, Ured za međunarodnu saradnju Hrvatske, Podgorica, te Unija poslodavaca Crne Gore.

Glavni cilj je unaprijediti održivi ekonomski razvoj u tim regijama primjenom inovativnih modela i pristupa u jačanju konkurentnosti lokalnih malih i srednjih preduzeća.

„Projekt će trajati 30 mjeseci, a cilj je uspostavljanje Centra za poslovne kompetencije, kao vid pomoći privrednicima u cijelom regionu. Ovaj projekt je prilika da se stvore bolji uvjeti za poslovni razvoj i unapređivanje, kroz stvaranje povoljnije poslovne klime”,  kaže Dragan Sudarević, načelnik općine Stari Jankovci.

Centri će biti formirani i u Podgorici, Starim Jankovcima i Tovarniku, a bit će jedinstveni po identitetu, idejama, inovacijama i timskom radu.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here