Kompanija Pass u Bijeljini je otvorila novi proizvodni pogon u kome će biti zaposleno 120 radnika. Radi se o proizvodnji komponenti u autoindustriji, koja se realizuje u saradnji sa njemačkim partnerima.

Novi proizvodni pogon kompanije Pass iz Bijeljine i partnerske firme iz Njemačke omogućit će proširenje proizvodnje i plasiranje proizvoda na tržište EU. Klijenti kompanije Pass već sada su vodeći proizvođači u autoindustriji, kao što su Mercedes, Peugeot, BMW i drugi, za čije brendove proizvode auto-dijelove.

“Pred nama je velika budućnost. Od kada smo krenuli u proizvodnju, zajedno sa njemačkom kompanijom Pass u martu ove godine uspjeli smo dvostruko povećati broj radnika.

Trenutno imamo 165 zaposlenih, a sa današnjim otvaranjem novog pogona, računamo da će biti zaposleno još najmanje 120 radnika”, rekao je direktor bijeljinske kompanije Pass Rado Miletić.

Zadovoljstvo poslovanjem u Bijeljini izrazili su i predstavnici njemačke kompanije.

“Već smo počeli sa proizvodnjom plastičnih cijevi njihovim savijanjem i nastavit ćemo to da radimo u još većem obimu. Zbog toga nam je bila potrebna jedna ovakva zgrada, da bi instalirali sve mašine koje su potrebne za ovaj proces”, poručuje generalni direktor njemačke kompanije Pass Karsten Geveke.

Otvaranje novih radnih mjesta od strateškog je značaja i za grad Bijeljinu, poručuju iz gradske uprave, naglašavajući da ih posebno raduju direktna strana ulaganja.

“Na ovom mjestu smo puno toga dobili. Otvara se veliki radnih mjesta i uglavnom se radi o ženskoj radnoj snazi. Posebno je značajno što postoje veliki planovi o zapošljavanju još nekoliko stotina radnika, kao i da se kompletira proizvodnja za auto-industriju”, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Iz bijeljnske kompanije Pass poručuju da planovi proširenja kapaciteta i proizvodnje obuhvataju i povećanje broja radnika, u naredne dvije do tri godine na oko 1.000 zaposlenih.

 

IZVORakta.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here