vladafbih

U organizaciji Agencije za državnu službu Federacije BiH, održana je Šesta godišnja konferencija „Dobra obuka-bolja uprava“  kojoj je prisustvovalo oko stotinu učesnika, načelnici općina i gradonačelnici s prostora Federacije Bosne i Hercegovine, predstavnici kantonalnih ministarstava za pravosuđe/pravdu i upravu, predstavnici međunarodnih organizacija, te zvaničnici Agencije za isporuku integriranih usluga Albanije.

Skupu je prisustvovala i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

“Ova konferencija predstavlja odličnu platformu za razmjenu mišljenja i iskustava za produživanje uzajamne saradnje, te stvaranje preduvijeta za uvođenje promjena u svakodnevnom radu u cilju jačanja odgovornosti prema građanima i stvaranje ambijenta za veće povjerenje građana u rad institucija Bosne i Hercegovine “, naglasio Refik Begić, direktor ADS-a FBiH .

Posebno je naglasio da sistem obuke za jedinice lokalne samouprave u BiH ne bi imao današnji okvir bez podrške donatora.

“U tom smislu moram spomenuti Ambasadu Kraljevine Švedske, Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), te vlade Velike Britanije, Slovačke i Austrije”, dodao je Begić.

Direktor Zavoda za javnu upravu i član Koordinacionog tijela za obuku u jedinicama lokalne samouprave Enver Išerić je izrazio nadu da će se „reformski procesi u javnoj upravi ubuduće odvijati jačim tempom“.

Mahmutbegović je konferenciju okarakterisirala kao „impozantan skup“.

“Jedinice lokalne samouprave moraju biti servis građanima, a javna uprava ne smije biti administrativna barijera”, istakla je Mahmutbegović.

 

IZVORVladaFBiH
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here