Scorptec

Zvučnici Kratos S5 namijenjeni su personalnim računarima te se sastoje od dva satelita veličine 198,5 x 118 x 120 milimetara i odvojenog subwoofera koji služi i kao bazna stanica s opcijama, a dimenzije su mu 306 x 220 x 260 milimetara. Snaga sistema 60 vati gdje sateliti imaju po 12 vati, a subwoofer ima snagu do 36 vati.

Sateliti su veći od standardnih zvučnika koje susrećemo uz računare, što im daje odličan zvuk i kada glasnoću dignemo do maksimuma.

Naravno, čist zvuk moguć je korištenjem odvojenog zvučnika za duboke tonove kako ne bi dolazilo do distorzije zvuka na manjim zvučnicima. Sateliti na sebi imaju i neizbježnu LED rasvjetu u obliku trake sa nekoliko led lampi koje mogu mijenjati boju.

Sateliti se na subwoofer spajaju mini-DIN konektorom, što znači da će interoperabilnost sa drugim sistemima biti limitirana. Sam subwoofer služi kao bazna stanica, te u sebi ima pojačalo i ostali hardver za pokretanje sistema.

Na prvu se zvučnik niti ne primijeti, jer je dizajniran tako da su ga usmjerili u pod za jedinstveniju distribuciju po prostoru.

Sa zadnje strane nalaze se svi ulazi i tipke, a oni se sastoje od tipke za kontrolu LED rasvjete koji se nalazi na vrhu pozadine, te ručica za kontrolu dubokih tonova.

Ispod se nalaze audio-in ulazi klasičnog 3.5-milimetarskom dizajna, a nakon njih dva mini-DIN ulaza za satelite BlasterX.

Tu je i klasični audio input za spajanje s računarom, ali i mini-USB kojim zvučnici mogu primati digitalni signal iz računara.

Cijeli uređaj napaja se klasičnom 220-vatnom utičnicom.

 

IZVORvidilab.com
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here