U petak, 24. novembra 2017. godine, svečano je otvorena renovirana Pošta 75280 Kladanj. Pošta je smještena u centru Kladnja i od izuzetne je važnosti za stanovništvo ovog grada i okolnih naselja.

Sa osam zaposlenika, Pošta 75280 Kladanj, koja spada u kategoriju pošta III reda, opslužuje 2.533 domaćinstva u naseljenim mjestima MZ Kladanj, Starići, Turalići i Tuholj, sa ukupno 9.910 stanovnika na površini od 276,54 metra kvadratna.

JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo je kompanija koja redovno ulaže u obnovu vlastite infrastrukture kako bi korisnicima svojih usluga osigurala najbolje uslove za obavljanje njihovih svakodnevnih potreba.

“Izuzetno sam ponosan na funkcionalne karakteristike adaptirane Pošte jer je ona danas moderan poštanski objekat, urađen po svim savremenim standardima. I dalje ćemo nastaviti ulagati u sve poštanske jedinice kojima je potrebna adaptacija”, rekao je Neziran Đogo, izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte.

Načelnik općine Kladanj, Jusuf Čavkunović izrazio je zadovoljstvo što je BH Pošta u povodu 25. novembra, Dana državnosti BiH priredila otvaranje renovirane Pošte. “Kladanj je dobio najsavremeniji objekat u kojem će građani moći obavljati svakodnevne obaveze”,  kazao je Čavkunović.

Centar pošta Tuzla, u okviru kojeg posluje Pošta 75280 Kladanj, više godina je radio na stvaranju uslova za adaptaciju objekta pošte koji je bio u lošem stanju. Kada su riješeni imovinski odnosi, a što je bio razlog ranijeg nerenoviranja objekta, ušlo se u proceduru pripreme realizacije ove investicije.

Obzirom da je objekat vlasništvo dva pravna subjekta, Općine Kladanj i JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo, investicija je realizirana u dvije faze koje su provedene tokom prošle i ove godine. Prva faza obuhvatala je zajedničko ulaganje sa Općinom Kladanj o čemu je sačinjen i potpisan Sporazumom o načinu realizacije i finansiranja zajedničkog projekta. U ovoj fazi je sanirana krovna konstrukcija, zamijenjeni su dotrajali pokrov i vanjska stolarija, a urađena je nova termička fasada. BH Pošta je u prvoj fazi uložila 70.000,00 KM.

U drugoj fazi je obavljeno unutrašnje uređenje prostora koji je u vlasništvu pošte (prizemlje i podrum), a što je podrazumijevalo izvođenje građevinsko- zanatskih radova uz primjenu modernih i kvalitenih materijala, sanaciju instalacija vodovoda i kanalizacije, elektroinstalacija jake i slabe struje, mašinskih instalacija i izradu zasebnog sistema grijanja sa kotlovnicom na pelet, instalacija unutrašnje zaštite objekta te uređenje i opremanje enterijera. U ovoj fazi BH Pošta je uložila 150.000, 00 KM.

Ukupna ulaganja JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo u objekat pošte Kladanj, računajući obje faze izvođenja, izradu projektne dokumentacije i angažovanje nadzora nad izvođenjem radova, je 230.000,00 KM plus neophodan inventar- namještaj i prateća informatička oprema.

Funkiconalno i tehnološki prostor je koncipiran i urađen tako da zadovoljava sve zahtjeve i standarde savremenog načina poslovanja za djelatnost koju pošta obavlja uz obezbjeđenje i drugih aspekata bitnih za kvalitetno pružanje usluga, a to je postizanje sigurnosnog efekta ugradnjom blindiranih tj. neprobojnih pregrada, osiguravanje energetske efikasnosti objekta izradom termičke fasade i grijanjem sa kotlom na pelet.

U Pošti 75280 Kladanj građani mogu obaviti sve vrste poštanskih usluga: pismonosno-paketske usluge (prijem i uručenje) u unutrašnjem i međunarodnom poštanskom saobraćaju, EMS usluge u unutrašnjem i međunarodnom poštanskom saobraćaju, BH PostExpress usluge kao i sve  vrste novčanih usluga.

Radno vrijeme pošte je ponedjeljak – petak od 08,00 do 16,00, a subotom od 08,00 do 15,00 sati.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here