Ususret proslavi Nove godine, predstavnici turističkih organizacija tri crnogorska grada – Budve, Herceg Novog i Tivta, na jučerašnjoj press konferenciji u sali Atrium Hotela Europe u Sarajevu priredili su promociju dobro osmišljene i bogate novogodišnje ponude u svojoj zemlji.

Sa svojim četverodnevnim muzičkim programom u organizaciji Općine Budva i Turističke organizacije Općine Budva, Budva će i ove godine biti hit destinacija i mjesto ludog provoda. Svečani program započinje 29. decembra nastupima popularnih grupa Hladno pivo i S.A.R.S.

Dan kasnije, 30. decembra, muzički program se nastavlja nastupom Bajage & instruktora, dok će centralnu novogodišnju svečanost na trgu ispred Staroga grada predvoditi kultni ex yu bend Bijelo dugme zajedno s Goranom Bregovićem, kojima će se ovom prilikom također pridružiti Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović. Slavlje će ući i u prvu noć 2018. nastupima bendova Elemental i Dubioza kolektiv. No, žurke za pamćenje očekuju se i u popularnim hotelima budvanske rivijere – Splendid, gdje će nastupiti Severina 31.12., a Haris Džinović 02.01.2018., te Hotelu Palas, gdje 31.12. nastupa Lepa Brena, te Halid Bešlić 02.01.2018.

Turistička organizacija i Općina Herceg Novi pripremili su također četverodnevni svečani program od 30. decembra 2017. do 2. januara 2018. godine: popularni kantautor Vlado Georgiev bit će glavna zvijezda dočeka Nove godine na Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom; prvog januara nastupa beogradski pop-rock sastav Van Gogh, a ništa manje zabave neće biti ni 2. januara uz još jedan beogradski sastav – Tropico band. Svečani program 31. decembra, 1. i 2. janura bit će realizovan uz cjelodnevni zabavni program u kojem će nastupati klape i brojni muzičari ovog kraja. Iz Turističke organizacije također poručuju da će tokom dana slavlja sve posjetioce častiti prikladnim napicima.

I Turistička organizacija Tivat pripremila je odličan novogodišnji program, koji u Tivtu započinje već 25. decembra u trajanju do 07. januara 2018.! U Novu godinu Tivćane i goste grada uvodi Gibonni, dan kasnije nastupa Željko Joksimović, a 2. januara Neda Ukraden.

Sarajevska press konferencija završila je dodjelom vaučera za boravak u budvanskom Hotelu Moskva od 29.12.2017. do 02.01.2018, a ime sretne dobitnice – Živane Jovančić, novinarke magazina Gracija, izvukao je Mladen Vojičić Tifa, koji je svojim prisustvom uveličao konferenciju za novinare i predstavnike turističkih agencija. Sretnoj dobitnici uručeni su i vaučeri za ručak u ekskluzivnim restoranima Tivta i Herceg Novog.

Predstavnici turističkih agencija najavili su također da se tokom novogodišnjih praznika neće naplaćivati putarina u Crnoj Gori.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here