Addiko banka Međunarodni dan djeteta obilježava donacijom knjiga i didaktičkog materijala ustanovama koje se bave zaštitom djece.  Zaposlenici Addiko banke obići će 14 institucija u Sarajevu, Banjaluci, Prijedoru, Mostaru, Bihaću, Doboju, Travniku, Foči, Međugorju i Trebinju, te im uručiti donacije.

“Više od 40 zaposlenika Addiko banke u BiH danas će učestvovati u projektu korporativnog volontiranja, koji je ove godine realizovan na na nivou cijele Addiko grupacije”, istakla je Sanela Pašić, direktorica Addiko Bank dd Sarajevo.

“U Banja Luci se družimo sa mališanima iz Doma Rade Vranješević, a posjetit ćemo i Centar za rehabilitaciju slušanja i govora. Naše kolegice i kolege danas će provesti vrijeme u druženju sa djecom, čitanju knjiga ili radeći u kreativnim radionicama, prvenstveno sa djecom sa posebnim potrebama”, istakao je Mario Ivanković, direktor Addiko Bank ad Banja Luka.

Fokus Addiko banke u saradnji sa lokalnom zajednicom su djeca i projekti namijenjeni djeci. Ovim projektom su obuhvaćene tri osnovne škole, domovi za nezbrinutu djecu, dnevni centri za djecu, te ustanove koje se bave inkluzijom djece sa invaliditetom. Vrijednost projekta je oko 13.000 KM.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here