Zlatni grb VTK BiH uručen Luki Buriloviću

321
bojić

Predstavnici Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine  Bruno Bojić i Ivan Mandić, prisustvovali su svečanosti povodom 165. godišnjice postojanja i djelovanja Hrvatske gospodarske komore i dodjeli nagrada „Zlatna kuna“.

Tiokom svačanosti. Bojić je Luki Buriloviću, predsjedniku Hrvatske gospodarske komore uručio priznanje Zlatni grb VTK BiH za nesebično zalaganje i doprinos unapređenju regionalne saradnje i jačanju ekononomskih veza, a što je ujedno i priznanje Republici Hrvatskoj za najznačajnijeg trgovinskog partnera Bosne i Hercegovine u 2016. godini.

Nakon svečane dodjele nagrada dopredsjednik Bojić se susreo sa hrvatskom ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac, počasnim predsjednikom Eurokomore, Richardom Weberom, te predsjednikom Privredne komore Crne Gore, Velimirom Mijuškovićem, i predsjednikom Privredne komore Makedonije, Brankom Azeskiem.

Dopredsjednik Bojić je  razgovarao sa predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović koju je tom prilikom pozvao da posjeti VTK/STK BiH što je ona i prihvatila, te je načelno dogovoreno organiziranje poslovne konferencije u 2018. godine na kojoj će se predsjednica i obratiti. Također, predsjednica Grabar Kitarović je dala punu podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu ka evropskim integracijama.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here