Sarajevo Unlimited i EYOF pozivaju kreativce na Ideathon

Poziv kreativcima da budu dio najvećeg sportsko-kulturnog događaja nakon Olimpijade 1984.godine, u Networksu, od 09. do 11. 10. 2017.

1219

Preduzetnički, inovacioni i kreativni centar Networks, organizator Sarajevo Unlimited 2017 foruma u saradnji sa parnerom Foruma, Evropskim omladinskim olimpijskim festivalom „EYOF Sarajevo/Istično Sarajevo 2019“ organizuje takmičenje za mlade kreativce – Ideathon za izradu maskote.

EYOF (European Youth Olympic Festival) predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina u Evropi.  EYOF 2019 uključuje 8 sportova: alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snowboard, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej, karling.

U periodu od 09. – 11.10.2017.godine u prostorijama Networks-a  sve osobe koje se bave grafičkim dizajnom, arhitekturom, fotografijom, slikanjem, vajanjem, i svi kreativci koji razmišljaju izvan ustaljenih okvira radit će na kreiranju idejnih rješenja i imati priliku da pruže najbolju ideju za maskotu, koja će biti zaštitno lice jednog od najvećih omladinskih takmičenja u Evropi. Stručni žiri će izabrati tri idejna rješenja, a zatim će publika putem društvenih mreža glasati za jedno idejno rješenje. U kompletan izbor maskote biće uključeni i članovi Koordinacione komisije Evropskog olimpijskog komiteta.

Zainteresovani kreativci se mogu prijaviti putem online aplikacije, najkasnije do 04. oktobra 2017. godine. Nakon selekcije, svi učesnici/e će biti obaviješteni e-mailom najkasnije do 06. oktobra 2017.

Sarajevo Unlimited je dvodnevna konferencija koja okuplja relevantne institucije, kompanije, organizacije, start up-e i investitore sa ciljem promovisanja inovacija u poslovanju, inovativnog upravljanja i korištenja resursa start up kompanija. Ove godine održaće se od 02.-04. 11.2017. god.  EYOF 2019 će tokom Foruma promovisati svoje sadržaje i prvi put javno prikazati maskotu.

Sarajevo Unlimited promoviše talente i inovativna rješenja kao profitabilan dodatak postojećim poslovnim idejama i povezuje potencijalne partnere među kompanijama i investitorima. Krajnji cilj je regionalna promocija Bosne i Hercegovine kao poželjne destinacije za međunarodna ulaganja, koja nudi perspektivne start up-e, uspješne poslovne priče i mlade talente. Krajnji cilj je da Sarajevo Unlimited rezultira novim mogućnostima za zapošljavanje, novim investicijama i boljim mogućnostima za bosanskohercegovačku ekonomiju.

Nagrada za pobjednički tim iznosi 1.500 KM, karte za Sarajevo Unlimited i dodatna iznenađenja. Za drugo i treće mjesto su obezbijeđene nagrade sponzora. Troškove hrane tokom trajanja ideathona snosi organizator. Za sve dodatne upite zaintersovani se mogu obratiti na e-mail: info@weareunlimited.ba.

Pobjednička maskota će biti oficijelno predstavljena na forumu inovacija Sarajevo Unlimited 2017. organiziranom od strane poduzetničkog, kreativnog, biznis centra Networks.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here