Kompanija BorgWarner donirala sredstva za rekonstrukciju igrališta u SOS Dječijem selu Sarajevo

Igralište SOS Dječijeg sela Sarajevo se otvara za širu zajednicu

349

U toku su završni radovi na rekonstrukciji dječijeg igrališta u SOS Dječijem selu Sarajevo. Zahvaljujući finansijskoj podršci multinacionalne kompanije BorgWarner, igralište će već tokom naredne sedmice biti stavljeno u upotrebu, ne samo za djecu i mlade koji su u brizi SOS porodica, nego i za širu zajednicu. Uz namjenski osigurana donatorska sredstva u vrijednosti 28.000,00 KM, tim od deset ljudi, uposlenika kompanije BorgWarner je stigao u Sarajevo, kako bi volonterski radio na rekonstrukciji igrališta, ali i na održavanju edukativnih i motivacijskih radionica za mlade koji pohađaju aktivnosti SOS programa za mlade u YES Centru.

Frédéric Lissalde, potpredsjednik BorgWarner Inc. i predsjednik i generalni direktor Turbo Systems (Vice President of BorgWarner Inc. and President & GM, Turbo Systems) predvodi internacionalni tim kompanije BorgWarner. Za volonterski rad u SOS Dječijem selu Sarajevo su se prijavili uposlenici BorgWarnera iz Evrope, Amerike i Azije, a došli su iz Njemačke, Mađarske, Engleske, Francuske, Poljske i Južne Koreje. Zajedno s uposlenicima SOS Dječijih sela Sarajevo i angažiranom građevinskom kompanijom do nedjelje se trebaju finalizirati radovi na igralištu koje će biti stavljeno u funkciju sve djece iz lokalne zajednice.

BorgWarner je osigurao i kupovinu 20 bicikala za djecu i mlade koji su u brizi SOS Dječijih sela BiH. Mladi će već u nedjelju učestvovati u jubilarnoj trci Giro di Sarajevo kojom se ove godine želi pružiti podrška upravo radu SOS Dječijih sela BiH, pod sloganom #BudiRajaVoziKrugDoKraja.

„Veoma sam sretan što smo u organizaciji SOS Dječija sela pronašli ovako snažnog partnera. Naš tim uposlenika koji je došao u Sarajevo da volontira, učestvuje u renoviranju igrališta i u održavanju motivacionih radionica sa mladima. Svako od nas je ponosan što je dio ovog predivnog projekta. Sjajno je ne samo donirati novac već i raditi s timom ovdje i vidjeti kako kvalitetno se naše donacije koriste. Nadamo se da će djeca i lokalna zajednica uživati u ovom novom mjestu interakcije i zabave“ naglasio je Frédéric Lissalde, potpredsjednik BorgWarner Inc. i predsjednik i generalni direktor Turbo Systems.

„Prije svega, želim naglasiti da smo sretni i ponosni što je multinacionalna kompanija poput BorgWarnera odlučila donirati ne samo novac, nego dragocjeno vrijeme svog top menadžera, inžinjera, projektnih i menadžera za ljudske resurse. Iako kompanija nije prisutna u BiH, prepoznala je organizaciju SOS Dječija sela BiH kao kvalitetnu i posvećenu najvišim standardima brige o djeci i porodicama. Dodatno smo naišli na razumijevanje našeg strateškog opredjeljenja za što bolje integrisanje SOS porodica u lokalnu zajednicu. Istinski nas raduje što će rekonstruisano igralište biti u potpunosti otvoreno za djecu i mlade iz zajednice“, istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

IZVORBusiness magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here