Saudijski fond odobrio projekte u BiH vrijedne oko 47 miliona KM

Odbor Saudijskog fonda odobrio je dva projekta „Modernizacija zdravstvenih ustanova na području Hercegovačko - neretvanske županije'' i „Kapitalne projekte u Starom Gradu Sarajevo“

499

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je veleposlanika Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha koji ge je obavijestio da je Saudijski fond za razvoj odobrio finansiranje dva važna projekta u BiH.

Ministar Bevanda zahvalio se na podršci koju pruža Saudijska Arabija, posebno u finansiranju projekata koji imaju socijalnu dimenziju.

Tokom sastanka naglašeno je da je Odbor Saudijskog fonda odobrio projekat  „Modernizacija zdravstvenih ustanova na području Hercegovačko – neretvanske županije”  u vrijednosti 33.075.980 KM, dok će 13.568.705 KM biti odobreno  za „Kapitalne projekte u Starom Gradu Sarajevo“.

Odluka Odbora Saudijskog fonda prvi je korak u realizaciji ovih projekata, a na institucijama vlasti je da dalje završe propisane procedure kako bi sredstva bila dostavljena za namjenu koja je odobrena.

Ministar Bevanda i veleposlanik Mominah razgovarali su o nastavku saradnje dvije zemlje koja se realizira u skoro svim oblastima, te izrazili zadovoljstvo stepenom saglasnosti i dobrih rezultata koje postižu.

Naglašeno je da Ministarstvo finansija i trezora BiH ima dobru i uspješnu saradnju s Veleposlanstvom Saudijske Arabije u BiH i Saudijskog fonda za razvoj putem kojeg su realizirani milionski projekti širom BiH, te da očekuje kako će se ove aktivnosti intenzivirati i u drugim institucijama.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here