Donacija pogonskog motora Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu

Studenti će moći vidjeti kako funkcionišu i koje su najnovije tehnologije koje se koriste pri razvoju i unapređenju motora s unutrašnjim sagorijevanjem

551

Studenti i profesori Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, zahvaljujući donaciji ASA Osiguranja, usavršavaće svoje praktično znanje na motoru s unutrašnjim sagorijevanjem najnovije generacije.

Kvalitet nastave na Katedri za motore i vozila Mašinskog fakulteta Sarajevo bit će dodatno unaprijeđen i studenti će iz prve ruke moći vidjeti kako funkcionišu i koje su to najnovije tehnologije koje se koriste pri razvoju i unapređenju motora s unutrašnjim sagorijevanjem, kako s aspekta konstrukcije motora tako i s aspekta odvijanja procesa u samom motoru.

Donaciju pogonskog motora najnovije generacije predao je Arnes Hadžiosmanović, direktor Sektora procjene i likvidacije šteta iz ASA Osiguranja. Prof. Dževad Bibić zahvalio se na donaciji, naglasivši da je ovo nastavak i do sada uspješne saradnje Mašinskog Fakulteta i ASA Osiguranja i da se saradnja neće završiti na jednom projektu, nego da će se ovim korakom u većoj mjeri povezati Katedra za motore i vozila Mašinskog fakulteta Sarajevo, kao obrazovne i istraživačke organizacije,  sa privrednim sektorom, naravno na obostrano zadovoljstvo.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here