Rektoru Univerziteta u Sarajevu dodijeljena počasna titula Ambasador znanja

Rektor Škrijelj je također istakao dosadašnju uspješnu saradnju sa univerzitetima u Sloveniji

435

Prof. dr. Rifatu Škrijelju, rektoru Univerziteta u Sarajevu, je u petak 7. jula 2017. godine dodijeljena počasna titula Ambasador znanja koju dodjeljuje Life Learning Academia iz Slovenije.

Počasnu titulu Ambasador znanja rektoru prof. dr. Rifatu Škrijelju uručila je direktorica Life Learning Academia Merjetke Kastner, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu. Prethodno je bilo planirano da uručenje počasne titule Ambasador znanja bude upriličeno 31. maja 2017. godine na Akademsko-ekonomskom kongresu održanom na Brdu kod Kranja, međutim rektor Škrijelj je odgodio uručenje zbog rasprave o Zakonu o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo.

Akademsko-ekonomski kongres je jedan od vodećih međunarodnih događaja u regionu koji jedanput godišnje okuplja pojedince i organizacije iz cijelog svijeta sa ciljem da se predstave dostignuća, potencijali, ali i mentori iz oblasti znanja na globalnom nivou. Naglasak je na učenju, znanju i povezivanju.

„Mnogo mi znači jedno ovakvo priznanje od eminentne institucije kao što je Life Learning Academia, koje ujedno predstavlja i priznanje za Univerzitet u Sarajevu. Posebno je značajno što se ovim priznanjem, dodijeljenim meni kao rektoru, poboljšava i međunarodna reputacija Univerziteta u Sarajevu“, naveo je rektor prof. dr. Rifat Škrijelj te istakao da je čast nositi titulu Ambasador znanja koju nose i doc. dr. Zijad Bećirović, dr. Franz Fischler, Edward Charles Francis Publius de Bono, dr. Akkan Suver, prof. dr. Nikica Grbić, Zoran Živković, Milan Petrović i ostali.

Rektor Škrijelj je također istakao dosadašnju uspješnu saradnju sa univerzitetima u Sloveniji, te naglasio da današnji sastanak sa direktoricom Life Learning Academia i direktorom IFIMES-a donosi nove oblike saradnje i obogaćuje saradnju Univerziteta u Sarajevu sa institucijama u Sloveniji.

Svečanom uručenju počasne titule Ambasador znanja prisustvovali su i doc. dr. Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) i prorektori Univerziteta u Sarajevu: prof. dr. Aida Hodžić, prof. dr. Izet Rađo, prof. dr. Željko Šain, prof. Zijad Mehić, prof. dr. Maida Čohodar Husić i student-prorektor Mirza Ibrahimović.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here