DHL i čajevi Franz & Sophie u saradnji sa ciljem promovisanja zdravijih životnih navika

Povodom sedmice “AsOne Appreciation Week” kompanija DHL International d.o.o., ugostila je Adnana Smajića iz prodavnice visokokvalitetnih čajeva Franz & Sophie.

1653

Povodom sedmice “AsOne Appreciation Week” kompanija DHL International d.o.o., ugostila je Adnana Smajića iz prodavnice visokokvalitetnih čajeva Franz & Sophie.

Iz godine u godinu, tema AsOne sedmice se mijenja, pa je tako 2017. stavljen poseban fokus na fizičko i mentalno zdravlje uposlenika. Kao jedna od aktivnosti bila je i promocija čaja i njegovih blagodeti. U prostorijama DHL-a upriličena je degustacij i uživanje u čaju, prema preporuci Smajića. Uposlenici su imali prilike degustirati različite vrste čaja, u toploj i ledenoj verziji, i upoznati se više o čajevima, njihovom načinu pravljenja, historiji i kulturi ispijanja čaja, porijeklu i mnogim drugim temama. Smajić je vrsni poznavalac čaja – certificirani sommelier za čaj, i ovo je bila jedinstvevna prilika da upoznamo i približimo uposlenima kulturu ispijanja čaja, pa čak i u ovim vrelim julskim danima.”

Isprobali smo voćne napitke, koji nemaju kofeina te su interesantni za sve uzraste, a mogu se uživati kako topli tako i hladni. Crni i zeleni čaj sadrže kofein, ali ne toliko koliko kafa, i zato su interesantni za sve one koji trebaju napitak koji će ih držati aktivnim.

Inače svi čajevi su odličan izbor u vrelim danima da ugasite žeđ  bez dodatnih kalorija.

Edin Emšo, direktor DHL-a za BiH, ovom prilikom je izjavio: “Drago mi je što smo dio globalne DHL aktvnosti već 4 godine za redom. Ovo je prilika za uposlene da se nađu u malo drugačijem okruženju, da rade drugačije aktivnosti, od svakodnevnih poslovnih obaveza. Vjerujemo da ova sedmica, koja je prvenstveno posvećena uposlenima, utiče pozitivno na stav i predanost naših ljudi. To, na koncu, rezultira sretnim radnim okruženjem i pružanjem bolje i kvalitetnije usluge prema našim klijentima”.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here