Samsung predstavio marku fotografskih senzora ISOCELL

Samsung ISOCELL ima četiri tehnološke pod-marke- Bright, Fast, Slim i Dual

744

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd., vodeća svjetska kompanija u naprednoj tehnologiji poluvodiča, predstavila je svoju marku fotografskih senzora “ISOCELL” i pokazala najsavremenija rješenja na Svjetskom kongresu mobilne telefonije/Mobile World Congress 2017 (MWC) u Šangaju.

Samsungova linija fotografskih senzora dobila je ime po vlastitoj tehnologiji kompanije, naziva ISOCELL, kao optimalnog rješenja za današnje uređaje koji zahtijevaju ultra tanki dizajn  visoko kvalitetnih kamera. Prvi put predstavljena 2013 godine, tehnologija ISOCELL odvaja svaki piksel uz pomoć fizičke barijere koja smanjuje prelijevanje boja između piksela. To omogućuje visoku vjerodostojnost prikaza, uz izvrstan kvalitet slike čak i kod manjih piksela.

Samsung ISOCELL ima četiri tehnološke pod-marke- Bright, Fast, Slim i Dual, koje odgovaraju specifičnim zahtjevima tržišta:

  • ISOCELL Bright senzori pružaju svijetle i oštre slike uz visoku vjerodostojnost boja i smanjen šum u uslovima slabog osvjetljenja
  • ISOCELL Fast senzori imaju brz autofokus na objekte koji miruju ili su u pokretu čak i kada su tamni
  • ISOCELL Slim senzori usvajaju najmanju veličinu piksela dostupnih na tržištu na 0,9-1,0um, a ipak proizvode slike visoke kvalitete i na najtanjim uređajima
  • ISOCELL Dual senzori se mogu različito kombinirati i uskladiti na korisničkim uređajima kako bi se dobile karakteristike koje se tražene u najnovijem trendu dvostrukih kamera.

“Samsung ISOCELL je marka koji predstavlja suštinu naših vodećih tehnologija piksela. Očekujemo da će marka ISOCELL pomoći korisnicima da lakše prihvate i imaju povjerenja u performanse kamera, kao i u sveukupan kvalitet uređaja,” rekao je Ben Hur, potpredsjednik marketinga LSI Sistema u kompaniji Samsung Electronics, te dodao: “S našim naprednim tehnologijama senzora slike, Samsung će nastaviti s inovacijama u pogledu kamera koje se koriste u pametnim telefonima i drugim aplikacijama.”

Na Kongresu mobilne telefonije (MWC) u Šangaju, Samsung je predstavio napredna logička rješenja, uključujući Exynos 9 seriju s 10-nanometarskom FinFET procesnom tehnologijom, za širok raspon platformi kao što su mobilni uređaji, Virtual Reality (VR) i nosivi uređaji.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here