Godišnjica uspostave leta Air Serbia na relaciji Beograd – New York

Air Serbia počela je prije tačno godinu let Beograd – New York, a za to vrijeme široktrupni avion "Airbus A330" prevezao je skoro 80.000 putnika

575
Izvor: EX-YU Aviation

Tokom proteklih 12 mjeseci Air Serbia je realizovala 204 povratna leta između Beograda i New Yorka uz snažnu i sve veću popunjenost aviona.

Predstavnici kompanije Air Serbia koja je poslije 24 godine ponovo povezala Srbiju sa SAD kažu da su izuzetno zadovoljni što proslavljaju prvu godišnjicu uspješne realizacije letova ka New Yorku.

“Naš prvi let bio je dugo očekivan i u Srbiji i u cijeloj jugoistočnoj Evropi iz dva razloga, Srbija se ponovo povezala sa SAD prvim letom koji obavlja domaća aviokompanija još od 1992. godine i uspostavljena je jedna redovna transatlantska vazdušna veza sa SAD koja polazi iz ovog regiona”, ističu u Air Serbiji, navode Novosti.

Sastav gostiju je izbalansiran sa 47 posto porijeklom iz Sjeverne Amerike i 53 posto iz Evrope, a kada je riječ o regionu, dvije trećine čine ljudi iz Srbije, pišu Novosti.

U Air Serbiji objašnjavaju da postoji i interesovanje putnika iz susjednih zemalja, kao i da su reakcije srpske dijaspore u Sjevernoj Americi pozitivne. Oni kažu da sa do pet letova nedjeljno ova linija predstavlja pogodnu opciju i za poslovna i turistička putovanja. To je uticalo na povećanje turističkih posjeta iz Amerike, a posebno onih koji kombinuju Beograd i jadransku obalu.

U Air Serbiji ističu i da su ušli u partnerski odnos sa američkim prevoznicima kako bi se poboljšala povezanost i pojednostavilo putovanje.

Također su rekli da let za New York ima pozitivni uticaj i na trgovinu pri čemu poslovanje Air Serbije u oblasti robnog transporta premšuje sva očekivanja.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here