Schneider Electric drugu godinu zaredom uvršten na Gartnerovu listu vodećih 25 lanaca snabdijevanja

U 2016. godini lanac snabdijevanja kompanije Schneider Electric, vrijedan 11 milijardi eura, sastojao se od 209 proizvodnih pogona u 44 zemlje, te 94 distribucijska centra.

591

Schneider Electric, globalna kompanija specijalizirana za upravljanje energijom i automatizaciju, objavila je kako drži 17. mjesto na Gartnerovoj listi 25 vodećih lanaca snabdijevanja u 2017. godini, što predstavlja napredak za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu. Gartnerova lista, na kojemu se nalaze isključivo vodeći lanci snabdijevanja, apostrofira njihove najbolje prakse za vodeće ljude lanaca snabdijevanja i strateških organizacija.

U 2016. godini lanac snabdijevanja kompanije Schneider Electric, vrijedan 11 milijardi eura, sastojao se od 209 proizvodnih pogona u 44 zemlje, te 94 distribucijska centra. Čak 85.000 zaposlenih radilo je na pola miliona referenci i obrađivalo 130.000 narudžbenica dnevno.

„Vjerujemo kako je našim uvrštavanjem na popis 25 vodećih lanaca snabdijevanja u 2017. godini Gartner prepoznao iskorake koje nastavljamo raditi u našem višegodišnjem nastojanju da prilagodimo naš lanac snabdijevanja potrebama naših korisnika“, istaknuo je Mourad Tamoud, izvršni potpredsjednik zadužen za poslovanja globalnog lanca snabdijevanja kompanije Schneider Electric.

„Ovo je trenutak ponosa za sve naše zaposlenike u lancu snabdijevanja koji su neumorno radili kako bi ostvarili sve što smo zacrtali: izgraditi vrhunski lanac snabdijevanja koji ogovara na jedinstvene energetske izazove naših korisnika. U duhu kontinuiranog napretka nastavit ćemo inovirati širom cjelokupnog poslovanja kako bismo što kvalitetnije uslužili naše korisnike“, dodao je Tamoud.

Gartner je u svom izvještaju za 2017. godinu izdvojio 25 vodećih kompanija na osnovu dvije glavne komponente, poslovnih rezultata i mišljenja,koje su zajedno činile ukupni rezultat. Kompanije uvrštene na listu vodećih 25 izabrane su s glavnih godišnjih listi kompanija Fortune Global 500iGlobal 2000.

Gartnerova lista 25 vodećih opskrbnih lanaca u 2017. godini predstavljena je na konferenciji Gartner Supply Chain Executive Conference, koja je održana u Phoenixu u SAD-u u periodu od 23. do 25. maja/ svibnja 2017. Više o svemu Gartnerovi klijenti mogu pročitati u napomenama vezanima za istraživanje pod nazivom The Gartner Supply Chain Top 25 for 2017.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here