Raiffeisen pomaže udruženja za brigu o djeci

Za svaku transakciju obavljenu Raiffeisen Mastercard shopping karticom Banka izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe

455
Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH

Kada god klijent izvrši plaćanje Raiffeisen MasterCard Shopping karticom, s oznakom MC World, na POS uređajima, Banka izdvaja 0,10 KM u dobrotvorne svrhe. Na primjer, to znači da će za 1000 obavljenih transakcija ovom karticom u BiH i svijetu, Banka u dobrotvorne svrhe donirati 100 KM. Sredstva će na kraju godine biti donirana udruženjima: Srce za djecu koja boluju od raka FBiH, Sumero, te SOS Dječija sela u Sarajevu.

„Kao društveno odgovorna kompanija nastojimo raditi i u interesu zajednice u kojoj djelujemo te već kontinuirano na različite načine podržavamo rad ova tri udruženja. Raiffeisen banka ove godine donira sredstva u dobrotvorne svrhe od svake transakcije plaćanja koju klijent obavi MasterCard Shopping karticom koja na sebi ima oznaku MC World. Na ovaj način i klijenti indirektno, korištenjem kartice, pomažu rad tri udruženja čiji su korisnici djeca i osobe sa posebnim potrebama“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Shopping kartica je posebno kreirana MasterCard revolving kreditna kartica koja donosi i veliki broj pogodnosti kao što su plaćanje na rate bez kamata i naknada, ostvarivanje dodatnih popusta, SMS obavijest o izvršenoj transakciji i druge. Više informacija dostupno je na: raiffeisenbank.ba.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here