Biro Stari Grad na novoj adresi

Biro Stari Grad otvorio je svoje nove prostorije na adresi Obala Kulina-bana broj 24

651

Biro Stari Grad otvorio je svoje nove prostorije na adresi Obala Kulina-bana broj 24. Na ovu lokaciju preselili su sa ranije adrese u ulici Sime Milutinovića. Služba za zapošljavanje KS – Biro Stari Grad dobio je od Općine Stari Grad zamjenske prostorije za rad u ulici Obala Kulina bana, jer su se prostorije u ulici Sime Milutinovića nalazile na spratu objekta zbog čega je bio otežan pristup invalidnim i starim osobama.

U novim prostorijama napravljena je i šalter sala, a stranke će dobiti bolju i kvalitetniju uslugu.

Svečanom otvaranju novih prostorija prisustvovao je i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić kojem je iskazana zahvalnost za podršku i razumijevanje za probleme sa kojima se suočava ova ustanova.

Inače, Vlada Švicarske je u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP) pružila tehničku podršku prilikom izrade idejnog projekta, a sve sa ciljem sticanja kvalitetnih uslova za rad uposlenika, koji će u novim prostorijama moći odgovoriti svim zahtjevima korisnika, i primijeniti procedure rada opisane u Uputstvu za rad u općinskim biroima. Uputstvo za rad je usvojila Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo i po istom trenutno funkcionišu svi biroi na području Kantona Sarajevo, u skladu sa postojećim uslovima na terenu.

Korisnici usluga, već od 12.6.2017. godine mogu posjetiti biro na novoj adresi. Na evidenciji Biroa za zapošljavanje Stari Grad vodi se 6.390 nezaposlenih osoba.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here