Sastanak predstavnika bonitetnih agencija iz zemalja bivše Jugoslavije

Cilj sastanka je proširiti saradnju i povećati sigurnost u poslovanju između kompanija na tom teritoriju.

1155

Manje od sedam dana nakon sastanka lidera balkanskih zemalja na Brdu kod Kranja, na istom mjestu, danas je počeo i dvodnevni sastanak između predstavnika bonitetnih agencija iz zemalja bivše Jugoslavije. Cilj sastanka je proširiti saradnju i povećati sigurnost u poslovanju između kompanija na tom teritoriju.

Učesnici konferencije su bonitetne agencije: LRC d.o.o. (BiH), EL KONCEPT d.o.o. (Hrvatska), CUBE d.o.o. (Srbija) i BIC (Crna gora), a domaćin iz Slovenije je Prva bonitetna agencija d.o.o. Iza njih su tri godine uspješne saradnje na području informiranja lokalnih poduzetnika o njihovim postojećim i potencijalnim partnerima iz drugih zemalja u ovoj ekonomskoj regiji.

Zadovoljstvo klijenata rezultatima dosadašnje saradnje sa bonitetnim agencijama obavezuje sudionike ovog skupa da i dalje razvijaju i produbljuju saradnju.

Ovom dvodnevnom skupu, koji je posvećen razvoju i ujedinjenju IT rješenja kao operativne osnove u pružanju informacijske potpore krajnjim korisnicima, prisustvuju i IT stručnjaci. Sve veća informacijska povezanost omogućuje korisnicima bonitetnih usluga da se brzo dođe do potrebnih informacija o preduzećima na ekonomskom području bivše Jugoslavije. Pa je stoga povezanost bonitetnih agencija od presudne važnosti.

Istaknuto je da osigurati veću ekonomsko-finansijsku i pravnu sigurnost u poslovanju između preduzeća bivše Jugoslavije i dalje ostaje primarna misija skupine bonitetnih agencija. Ovakva saradnja se nastavlja, kao perspektivna opcija razvoja samih bonitetnih agencija, kao i za širok krug privrednih subjekata sa područja zemalja bivše Jugoslavije i bonitetnih agencija učesnica na ovom skupu.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here