DHL pomaže pionirskom poduhvatu pomorcu Susie Goodall u osvajanju novih granica

Na utrci “Golden Globe” učestvovaće 30 jedriličara kako se utrkuju tokom 48,000 kilometara.

599

DHL, vodeća međunarodna ekspres kompanija na svijetu, objavila je partnerstvo sa Susie Goodall, pionirom u jedriličarstvu, koja će učestvovati na “Golden Globe” utrci. To je samostalna, non-stop utrka oko svijeta. Goodall je najmlađa žena učesnik među 30 moreplovaca u historijskoj utrci. DHL Express će pružiti logističku podršku u smislu transporta opreme za utrku do Plymouth-a, mjesto polaska u U.K., transporta materijala za promociju  Susienog angažmana širom svijeta prije utrke. DHL se također obavezao da će pomoći u nepredviđenim situacijama koje se mogu pojaviti nakon početka utrke.

“Susie je inspirativna žena i predstavlja mnoge osobine koje su od ključnog značaja za uspjeh DHL Express-a na našem vlastitom globalnom putu”, rekao je Ken Allen, CEO, DHL Express, te dodao: “Ona ima neobuzdanu  strast za ono što radi, ona ima želju da stalno osvaja nove granice, i priznaje da je temeljita, marljiva priprema ključ za odličan uspjeh. Činjenica je da će jedriličari preći liniju cilja 2019. godine – 50 godina nakon što su DHL-ova tri osnivača izvršila svoju prvu dostavu iz San Franciska do Honolulua – čini ovo partnerstvo još više posebno i simbolično za sve u našoj kompaniji. Naših 90,000 uposlenika širom svijeta će bodriti Susie cijelim putem u nadi da će je njena hrabrost, odlučnost i vještine dovesti do linije cilja prije konkurencije 2019. godine”.

“Apsolutno sam oduševljena da mi se DHL pridružio i što imam podršku globalne kompanije na ovoj utrci oko svijeta”, rekla je Susie Goodall.

“Obraburujuće je znati da imate siguran par ruku iza sebe tokom cijelog puta! Radujem se razvoju i kontinuiranoj saradnji sa DHL-om i da proslavimo naše uspjehe nakon mog povratka”, dodala je Goodall.

Na utrci “Golden Globe” učestvovaće 30 jedriličara kako se utrkuju tokom 48,000 kilometara. Ovaj događaj će biti utemeljen na prvom samostalnom non-stop obilasku oko svijeta koju je vodio Sir Robin Knox-Johnston tokom “Sunday Times Global Globe Yacht Race” 1968/69. godine. Jedriličari će krenuti iz grada Plymouth u U.K. 30. juna 2018., jedriti non-stop preko pet “Great Capes” i vratiti se u Plymouth na isto mjesto sredinom-2019. godine. Svi učesnici će se utrkivati bez moderne tehnologije ili navigacijskih uređaja i moraju koristiti slične brodove onom koji je koristio Sir Robin Knox-Johnston u orginalnoj utrci.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here