Samsung Electronics uvodi standarde na tržištu dodatne opreme za TV uređaje

Samsung je predstavio dodatnu opremu za QLED TV uređaje, uključujući stalke i optičke kablove i planira da postavi nove standarde za TV opremu

596

Samsung Electronics, vodeći svjetski proizvođač TV uređaja, je predstavio dodatnu opremu za QLED TV aparate- jedinstvene TV stalke i vlastite transparentne optičke kablove ‘Invisible Connection’.

Sa novom QLED dodatnom opremom, Samsung želi da korisnicima pruži još veću fleksibilnost i da im pruži više slobode prilikom postavljanja TV uređaja u njihovom prostoru. Osim standardnog TV stalka koji dolazi uz sve QLED TV aparate, korisnici sada mogu kupiti i Samsung Studio Stand ili Samsung Gravity Stand koji odgovaraju njihovom načinu života.

Prodaja QLED TV dodatne opreme, uključujući stalke i optičke kablove će osim SAD-a, Europe i Koreje da se postepeno širi na globalnom nivou.

“QLED je TV uređaj sa stilom koji je posebno osmišljen imajući u vidu korisnički prostor”, rekao je Hyeon-seok Kim, predsjednik Poslovnog odjela vizuelnih zaslona u kompaniji  Samsung Electronics, te dodao: “Cilj nam je da podignemo ljestvicu i da postavimo nove standarde kad govorimo o dodatnoj opremi za TV uređaje. Želimo da TV bude neodvojivi dio enterijera  u kući”.

Savremenog taktilnog dzajna, Samsung Gravity Stand uljepšava sobe svojim savremenim dizajnom i oblikom. Napravljen je od nehrđajućeg čelika, kojeg arhitekti i proizvođači namještaja često koriste, upravo zbog svoje snage i estetske privlačnosti, Gravity Stand/Gravitacijski stalak je tako diskretan da QLED TV izgleda kao da pluta iako je pričvršćen. Mala površina stalka također omogućava postavljanje TV u prostore koji nisu veliki. Gravity Stand također podržava funkcije za rotiranje TV ekrana do 70 stepeni (35 stepeni lijevo ili desno).

Samsung Studio Stand dizajniran je tako da je QLED TV zaista jedno pravo remek-djelo u vašoj kući. Bez dodatnog namještaja, poput TV ormarića ili glomazne konzole za zabavu, Studio Stand/Studio stalak pruža korisnicima mogućnost da postave svoj televizor bilo gdje u svom domu.

„U prošlosti, svaki model televizora je imao vlastiti standard i dimenzije predviđene za montiranje postolja. U 2017, Samsung je standardizirao utor za montažu, čime je omogućio kompatibilnost za modele od 55 i 65 inča, uključujući i cijelu QLED seriju Q7 i Q8. Standardizirani utor omogućuje iznimno jednostavnu montažu Samsung televizora na postolje i mogućnost zamjene u slučaju potrebe“, dodao je Kim.

Za one koji žele montirati svoje televizore, Samsungov jedinstveni sistem za montažu zidnih nosača je prikladno rješenje. Samsung planira otvoriti montažna rješenja svojih QLED televizora za cijelu TV industriju kako bi podržao rast tržišta za dodatnu TV opremu.

Osim toga, Samsung je predstavio i svoju novu Invisible Connection/Nevidljivu vezu, koja pomaže povezivanje TV-a s perifernim uređajima uz pomoć tankog, prozirnog optičkog kabla promjera 1,8 milimetara. Opcija od 5 metara uključena je uz kupovinu QLED TV, dok se 15-metarska verzija prodaje zasebno. Koristeći jednu nit prozirnog kabla, ova tehnologija omogućava korisnicima bolju kontrolu nad prostorom. Sjetimo se samo neurednih i neugodnih kablova koji se uvijek nalaze oko TV aparata. Kao rezultat toga, Invisible Connection omogućava korisnicama da ponovo vladaju svojim prostorom i da unaprijede dizajn svog doma.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here