Jubilarni 30. izbor „100 najvećih u BiH“ u septembru

Specijalno izdanje Poslovnih novina „100 najvećih u BiH”, kao i proteklih godina radit će se u saradnji sa specijalnim partnerom kompanijom LRC Sarajevo

1610

Poslovne novine u 2017. godini obilježavaju dva jubileja: 30. izbor „100 najvećih u privredi BiH“ i 45 godina tradicije poslovanja. Tim povodom 20. septembra, u Sarajevu, organiziraju manifestacija izbora 100 najvećih u BiH i dodjelu priznanja kompanijama koje su u 2016. godini ostvarile najbolje rezultate poslovanja.  

Specijalno izdanje Poslovnih novina „100 najvećih u BiH”, kao i proteklih godina radit će se u saradnji sa specijalnim partnerom kompanijom LRC Sarajevo. Rangiranje kompanija je, kao i do sada, na bazi kategorizacije malih, srednjih i velikih preduzeća, po ukupnom prihodu, netto dobit, izvozu kao i prema netto odlivu gotovine od aktivnosti ulaganja u 2016. godini.

Prema zvanično dobijenim podacima nadležih agencija Finansijsko-informatičke agencije – FIA i Agencije za posredničke usluge, informatičke i finansijske usluge – APIF, završne račune za 2016. godinu predalo je ukupno 31.554 firmi u BiH, što je u odnosu na godinu prije više za 814.

Ukupno ostvareni prihod u BiH u 2016. godini su dosegnuli 60,94 milijarde KM, što je više za skoro 2,1 milijardu KM u odnosu na 2015. godinu.

U protekloj godini povećan je i ukupni izvoz bh. privrede i iznosio je 9 milijardi KM što je više za skoro 453 miliona KM u odnosu na 2015. godinu.

Alena Ahmetspahić – Fočo, glavna i odogovorna urednica Poslovnih novina i menadžerica Projekta, zahvalila se Vanjskotrgovinskoj komori BiH, koja je već treću godinu zaredom suorganizator ovog događaja, kao i partnerima, sponzorima i medijima.

„Na gala svečanosti, koja će u Sarajevu okupiti više od 300 uspješnih privrednika i visokih zvanica iz BiH, dodijelit ćemo priznanja za najveće po ukupnom, prihodu, dobiti i investicijama. Ove godine prvi put ćemo dodijeliti i priznanja za najbolje po industrijskim granama. Tradicionalno, Poslovne novine će dodijeliti i Srebrni pečat – najveće priznanje za kompaniji koja je postigla zavidne rezultate na svim poljima poslovanja“, rekla je Ahmetspahić – Fočo.

Generalni sponzor 30. jubilarnog izbora „100 najvećih u BiH“ je EuroExpress brza pošta Banja Luka. Ove godine Projektu se pridružio i podržao ga partner – Vijeće stranih investitora BiH (FIC).

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here