Na jednom mjestu sve o printu i ambalaži

Modernpak i Intergrafika afirmirali su se kroz godine kao nezaobilazan poslovno promotivni susret ponuđača i kupaca kao i stručnjaka iz Hrvatske i inostranstva

446

Dva tradicionalna bienalna sajma Intergrafika 24. međunarodni sajam grafičke industrije i papira i Modernpak 29. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja otvorili su svoja vrata danas 31. maja na Zagrebačkom velesajmu i trajat će sve do 2. juna.

U paviljonima 8a i 9 izlaže 65 izlagača iz 13 zemalja na 3000 kvadratnih metara.

Zemlje učesnice: Austrija, Belgija, Francuska, Hrvatska, Italija, Kanada, Mađarska, Holandija, Njemačka, Slovenija, Švicarska, Španjolska, Velika Britanija i Sj. Irska.

Na jednom mjestu okupit će se svi značajni svjetski i domaći proizvođači opreme, gotovih proizvoda i pomoćnih materijala iz područja grafičke industrije, industrije papira, ambalaže i pakiranja.

Njihov nastup na ovim sajmovima pokazatelj je da su Intergrafika i Modernpak najznačajniji sajmovi grafičke i ambalažne industrije u regiji. Današnji kupci traže drugačija, inovativna i personalizirana rješenja i proizvode. I grafička i ambalažna industrija prilagođavaju se njihovim potrebama.

Na jednom mjestu dobit ćete sveobuhvatan uvid u najnovije trendove i inovacije iz obje industrije, izravne poslovne kontakte i susrete uživo s renomiranim domaćim i stranim izlagačima. Poslovnoj i širokoj publici predstavit će se put od dizajna preko štampe pa sve do prodaje i prezentacije gotovog proizvoda krajnjem korisniku.

Redovna edukacija bitan je čimbenik ukoliko želite biti konkurentni na tržištu stoga su izložbeni dio sajma upotpunili bogatim stručno pratećim programom.

Modernpak i Intergrafika afirmirali su se kroz godine kao nezaobilazan poslovno promotivni susret ponuđača i kupaca kao i stručnjaka iz Hrvatske i inostranstva. Ovi sajmovi mjesto su prezentacije renomiranih svjetskih brandova i najnovijih tehnologija, obogaćeni stručnim skupovima s najaktualnijim temama iz branši, razmjenom iskustava i znanja stručnjaka iz zemlje i inozemstva, poslovnog posjeta iz regije te posebnih pogodnosti za male i srednje poduzetnike.

Intergrafika

  • mašine, uređaji, pribor, sirovine i repromaterijal za grafičku industriju i industriju papira, grafički proizvodi

Modernpak

  • mašine za izradu ambalaže i pakovanje proizvoda, materijali i sirovine za ambalažnu industriju, sve vrste ambalaže, sredstva za distribuciju proizvoda, poslovni pokloni

Inovativni Grafički fakultet

U sklopu izložbenog prostora Grafičkog fakulteta bit će izloženi radovi koji demonstriraju dio aktivnosti nastavnika i studenata Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Infrared Design je inovacija koja je do sada već dobila veliki broj međunarodnih nagrada, među kojima se u posljednje vrijeme ističu Grand Prix na 65. međunarodnom sajmu inovacija Innova 2016. u Bruxellesu te zlatna medalja s posebnom pohvalom žirija i posebno priznanje grada Ženeve za najbolju inovaciju na 45. salonu inovacija u Ženevi. Infrared Design je inovacija koja omogućuje štampu dvostruke slike s praktički neograničenim brojem tonova. Prva slika je vidljiva na dnevnom svjetlu, a druga slika se izdvojeno vidi u infracrvenom dijelu spektra elektromagnetskog zračenja. Dvije nezavisne grafike, dvije različite informacije, mogu biti tekstovi, slike; vektorske, piksel ili grafike generirane algoritmom.

3D modeliranje predstavlja trend u okviru grafičkih komunikacija 21. stoljeća, te uključuje kako skeniranje trodimenzionalnih objekata, obradu tako dobivenih datoteka, kreiranje prototipova te njihovo fizičko ostvarivanje u tehnologiji 3D tiska.

GRF selfie i interaktivni zid su hardverski i softverski razvijeni i sastavljeni na Grafičkom fakultetu i omogućavaju interakciju s korisnicima korištenjem web kamere odnosno ekrana osjetljivog na dodir. GRF selfie prepoznaje prisustvo korisnika prateći zvuk i prepoznavajući lice, a kao izlaz daje fotografije i GIF animacije obrađene filterima po uzoru na Instagram i slične aplikacije koje se automatizmom mogu objavljivati na društvenim mrežama.

Održat će se i zanimljiva predavanja Utjecaj web okruženja na savremene trendove u obrazovanju te Nove infracrvene tehnologije u zaštiti ambalaže.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here