700 ljudi trčalo u prvoj noćnoj utrci Merkur Run4lifestyle u Sarajevu

Ruta dužine 10 kilometara je startala ispred BBI centra te prošla kroz najljepše dijelove Sarajeva: Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra, BBI centar.

793

Oko 700 ljubitelja sporta iz cijele BiH i regiona učestvovalo je u prvoj noćnoj utrci u historiji grada Sarajeva Merkur Run4lifestyle, u organizaciji NVO  “Marathon“ Sarajevo i  pod generalnim pokroviteljstvom Merkur BH osiguranja.

Ruta dužine 10 kilometara je startala ispred BBI centra te prošla kroz najljepše dijelove Sarajeva: Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra, BBI centar.

Gradonačenik Sarajeva Abdulah Skaka je pozdravio učesnike, a izvršni direktor Merkur BH Osiguranja Borislav Doder označio start te uručio nagrade dobitnicima: pobjedniku Osmanu Junuzoviću (32:31.00), drugoplasiranom Srđanu Samardžiću (34:05.11)i trećeplasiranom Božidaru Vujiću (34:13.20) u muškoj kategoriji, kao i pobjednici u ženskoj kategoriji, Luciji Kimani (40:45.11), drugoplasiranoj Adeli Čomor (42:51.10) i trećeplasiranoj Almi Hrnjić (44:15.00).

Na događaju nije izostala dobra zabava za koju su se pobrinuli lokalni DJ izvođači, a noćni ambijent je utrci dao jednu posebnu atmosferu u kakvoj trkači do sada nisu imali priliku sudjelovati. Velika atrakcija u utrci je bilo i oko 100 polaznika iz škole trčanja “Klix” Sarajevo kojima je ovo bila priprema za sarajevski polumaraton, kao i veliki broj najmladjih učesnika.

Zahvaljujući partneru Ekopak, dodatno je pojačan i aspekt društvene odgovornosti ove trke jer će sav otpad i ambalaža sa trke biti prikupljeni i reciklirani.

Udruženje Marathon je obezbijedilo i osiguranje za sve trkače od rizika nezgode za vrijeme trajanja utrke pri Merkur BH Osiguranju, koje je ujedno i generalni pokrovitelj ovog događaja.

Projekat su podržali i brojni drugi sponzori: Lactalis i Dukat Fit, Biona, Toyota, Carlsberg, Sport Life, restoran Druga kuća, hotel Marriott,  Garmin, BBI Centar, Klix, Antena Sarajevo, Asocijacija XY, Institut za razvoj mladih KULT, Fress, Sberbank, Sparkasse Bank, Poliklinika Atrium, Bata i Navigare.

Posebnu podršku pružili su portal Klix.ba i Antena radio kao medijski pokrovitelji.

„Danas za Vaše sutra“ bazira na promociji zdravlja i zdravih navika: „Ne želimo biti partneri svojim klijentima samo kada se nešto desi, nego ih poticati na aktivnu prevenciju kako im se ne bi dešavali štetni uticaji na zdravlje koje mogu spriječiti. Želimo ih animirati da sami pokreću pozitivne promjene u smjeru zdravog životnog stila, uključujući redovnu fizičku aktivnost. Današnja utrka je dokaz da je upravo to moguće i sretni smo što smo imali priliku da tome doprinesemo“, izjavio je Borislav Doder, Izvršni direktor Merkur BH Osiguranja.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here